Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Sosyal Medya Ve Edebiyat
Sosyal Medya Ve Edebiyat
Sosyal Medya Ve Edebiyat

Sosyal medyanın etkili olmadığı bir alan yok,malumunuz. Yaklaşık 10 yıldır hayatımıza girmiş bu mecra ne kadar çok şeyi değiştirdi şöyle bir düşünelim desek etkisinin gerçekten inanılmaz boyutlarda olduğunu görmek mümkün.


Tabi ben her zaman hayatımıza giren “yeni” lerinfarklı bir canlılık getireceğine inandım. Canlılıktan kastım mesela sosyal ve ekonomik hayat. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlardan doğan gezdiği yeri paylaşma arzusu sayesinde yeme-içme sektörü giderek hareket kazanıyor. Peki ya edebiyat sosyal medyadan nasıl etkilendi? 

Sosyal medyanın edebiyat üzerindeki etkisiyle ilgili çok şey söylenebilir. Hem olumlu hem olumsuz etkileri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ne var ki insanlığın var olduğu çok eski zamanlardan beri sözlü ve yazılı devam eden bu güçlü sanat dalı şimdilerde sosyal medya etkisiyle eskiye göre daha sığ bir hale geldi. Hiçbir derinliği olmayan yazmak için yazmış olmak amacı taşıyan yazılar, kitaplar, şiirler… Nitelikli yayınların bile hataya düşebildikleri bir “kopyala-yapıştır” çılgınlığı her yeri sarmış durumda. Tabi bunlar olumsuz etkileri. Elbette olumlu yanlarından da söz edebiliriz. İnsanlarda ilgi uyandırması, okuma paylaşma isteğinin artması da inkâr edilemez faydaları diyebiliriz. Önüne geçmemiz gereken mahiyette sorunlara yol açmış olması hepimize sorumluluk yüklüyor. Bizden sonra gelen nesil bizden kalanları okuyacak veya takip edecekse çok daha dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum.

 

Sabiha SEVER

Türk Dili ve Edebiyatı
 


  • Paylaş

Lise 1193 0 05 Şubat 2019, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları