Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Sanatla İnsan Arasındaki Bağ
Sanatla İnsan Arasındaki Bağ
Sanatla İnsan Arasındaki Bağ

Sanatın İnsan Yaşamına Getirdikleri


 

Yaratıcılık

Resim programları süresince öğrencilere değişik çizim malzemeleri verilir ve çocuklardan ne çizmek isterlerse onu çizmeleri istenir. Bunun gibi serbest düşünce akışının gerçekleştiği aktiviteler çocuklarda yaratıcılığın ve hayal gücünün geliştirilmesine fayda sağlıyor ve ayrıca karar verme/problem çözme becerisini de geliştiriyor.

Yorumlama Becerileri

Resim dersinde yorumlama konusu işlendikçe öğrencilerin belli sana t eserlerine bakmaları ve onu yorumlayarak anladıkları düşünceyi çizmeleri isteniyor.Bu onların aklında canlandırma becerilerini geliştiriyor. Ayrıca bu tekniği başka konularda, hayatın farklı noktalarında  kullanabiliyorlar.

Sosyal Beceriler

Çocuklar için sanat eğitiminin önemi çocukların insan doğasını daha iyi anlamalarını sağladığı için önemlidir.Çocuğun duyarlılığını geliştirir ve kendini başkasının yerine koyarak, empati yaparak düşünceli birey olmasına yardımcı olur. Başkalarının duygularına ve düşüncelerine saygı duymayı öğrenir.

Gözlemsel Beceriler

Sanat aktiviteleri çocukların gözlemsel becerilerini de geliştirir.Örneğin bir evin eskizini çizmek için gerekli becerilerle güneş sistemini anlamak  veya sınıf arkadaşının  gösterdiği davranışları neden o şekilde gösterdiğini çizmekle aynıdır.

Farklı Bir Ruha Sahip Olmak

Resim dersi çocuklarda merakı ortaya çıkarır.Çocukalar resim dersleri ile bazı şeyleri sorgulamayı öğrenir.Çizilen bir eksizden sonra , çocuk ulaştığı sonucu beğenmezse onu siler ve tekrar çizer. Dolaysıyla “deneme yanılma” yöntemini resim dersleri aracılığı ile öğrenir  ve tekniği hayatın farklı alanlarında kullanır.

Tüm insanlık tarihinin anlaşılmasının sanat formlarına( edebiyat, müzik, görsel sanatlar, dans,drama) bakarak gerçekleştiğini göz önünde bulundurursak ,aslında sanat eğitiminin ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz.Sanat hayata hayal gücü katar ve hayal gücüne hayat katar.Sonuç olarak  çocukların sosyal ,duygusal entellektüel ve kişisel gelişimleri için sanat aktivitelerine dahil edilmesi olmazsa olmazdır.

 

Zerrin ŞEN 

Okyanus Kolejleri Görsel Sanatlar Ana Bölüm Başkanı

 


  • Paylaş

İlkokul 1655 0 31 Ekim 2016, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları