Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Sanat Ve Hissiyat
Sanat Ve Hissiyat
Sanat Ve Hissiyat

Sanat, Hissiyat


Görsel sanatlar eğitiminde duyum, algılama, hissetme,hayal etme ve bedensel eylemlerin de katıldığı, zaman içerisinde kendini en iyi olarak ifade etme şeklidir. Öğrenciler kendi içsel ve bireysel yeteneklerini, estetik ve eleştirel yönlerini keşfederler ve buna ilişkin bir sonuca varırlar

Sanata bir diğer gözle bakarak ,kültürler arası gelişmiş farkındalığa duyarlı,ve aynı zamanda kişinin özgüven duyguları gelişmiş olarak yetişirler.

Sanat insanda duyularına hakimiyeti öğretir,nefes almada bile farklılıklar gösterir.Duyguları onun en önemli hissiyatıdır bir de teknik işin içine girdiyse ortaya dahi işler çıkabilir.

Resim yapmak sevmek hissetmekle alakalıdır.Sanatın her alanı kişide başka başka duyguların ortaya çıkışını hayal gücünü yenilemeyi hissetmeyi hedefler.Böylelikle derin algı oluşturan resimsel oluşumlar bir arada yükselişe geçer ve gözdeki,beyindeki algılar onu hissetmeye başlar ve kişide dikkat çeker.En güzel hisseden resimsel ifade ile izleyici buluşur ve birey tamamen yaptığı işin doğruluğunu birkez daha anlar.

Aslı Temizel
Görsel Sanatlar Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 1667 0 27 Temmuz 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları