Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğretmen ve Öğrenci İlişkisi
Öğretmen ve Öğrenci İlişkisi
Öğretmen ve Öğrenci İlişkisi

Öğretmen ve Öğrenci Sanılandan Fazladır


Öğrencime:

Hayat, ‘‘Zamanında söylemişlerdi ama yaş genç olunca tabi umursamıyorsun.” cümleleri ile geçen bir süreç çokça. Bu satırlar da şu an okunurken bir şey ifade etmeyecek belki. Ama yıllar sonra bir gün bir yerlerde bu parşömen kalırsa eğer, anlam kazanacak.

Hayatının son 4 yılında çok şey değişti sende. Duyguların değişti her şeyden önce. Yeri geldi ‘‘Sen büyüksün.” yeri geldi ‘’Sen küçüksün.” oldun.
E tabi kafan karıştı. Sonra bu karışıklık duygularına, daha sonra söylemlerine yansıdı. Sonra kocaman baş edememeler. En son bir de sınav sundular sana. Yaşamsal amaca hizmet oldu hazırlanmalar. Kapı zilinin çalması bile hazırlık sürecinde çok önem kazandı. Tabi bu ortak amaca giden yolda, bir olma sana paha biçilmez dostluklar, sevgiler, yol arkadaşları kazandırdı. Bir gün önce tartıştığın arkadaşının ertesi gün gözyaşını silerken buldun kendini. Şu yetişkinlere anlamsız gelse de kocaman gülüşlerin hiç unutamam sandığın sevmelerin oldu.

Ama inan bana hepsi gerçek, hepsi yüreğinle idi.
Unutma, kabul etsen de etmesen de, hem hiç hatırlamak istemeyeceklerini hem hiç aklından çıkamayacakları yaşadığın yaşlardasın. Geçmişe ‘’Keşkeler ya da iyikiler.” Biriktireceğin çağlardasın.

Sen de bir tane keşke dememek adına yaşa.

Amaçların olsun, ama günübirlik değil, duruşun olsun yaşama karşı, ben buyum diyebil. Ama emin ol kendinden, buyum diyebilmek adına. Her sorunu gereken kadar dert edin kendine, ama sorun olmadan da yaşanır diyerek gerçeklerden de kaçma. Sorumluluk al ama onların altında ezilme. İnsanları sev ama karşılık bekleme. Oku ama okudukların hayatında var olabilsin. Başarılı ol ama başarı için kimseye taviz verme. Dostlarına vakit ayır ama kendini boş verme. Ailene, ‘’Tek gerçek aileymiş.” cümlesini ilerde kurmayacak kadar çok değer ver. Bir yeteneğin mutlaka var, onunla tanış ve ona bir şans ver. Kime nasıl gelirse gelsin hayal kur ve ona ulaşmak için ‘’Ya zamanında yapmadık işte.” dememek için tüm çabanı göster.

Nasihat değil bunlar. Bir arada geçen zamanda dışarıdan bakan gözlerin yüreğinde hissettiklerin.  Biz bu zamanlarınızın sadece şahidi değil çokça yardımcı oyuncusu olduk. Ama unutma, sen hep esas oğlan ya da esas kız olacaksın. Bize düşen yalnızca bu anlarda bizimle olduğun için sana minnet duymak.

Mutlu sonların beklediği, her sonun başka bir başlangıç olduğu, umut dolu bir yaşam senin olsun…

 

Psk. Sevda AVUNDUK


  • Paylaş

Ortaokul 1969 0 09 Mayıs 2017, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları