Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğrencim Neden Cambridge Sınavlarına Girmeli?
Öğrencim Neden Cambridge Sınavlarına Girmeli?
Öğrencim Neden Cambridge Sınavlarına Girmeli?

Okyanus Kolejleri olarak tüm öğrencilerimizin Cambridge Sınavlarına girerek aldıkları eğitimi aldıkları sertifikalar ile taçlandırmalarını öneriyoruz.


Yabancı dil öğretiminin geçmişte olduğu gibi günümüzde de gündemden düşmeyen konulardan biri olmasının başlıca nedenleri; küreselleşen dünyada her zamankinden daha fazla sayı ve çeşitte iletişim araçlarının kullanılması, dolayısıyla uluslararası etkileşimin artması ve sınırların kalkmasıdır. İletişim araçlarının yaygın kullanımı, insanlığın yaşam biçimini değiştirmiş ve gereksinimlerini çeşitlendirerek arttırmıştır. Dil öğretimi konusunda da gereksinimler değişmiş, hedefler farklılaşmıştır. Geçmişte dil öğretimi daha çok kelime ve dilbilgisi kurallarının ezberi şeklinde planlanırken; öğretmen sınıfta öğrencilerine bilgiyi aktaran merkez rolünde idi ancak 21. yüzyıl ile birlikte toplumun bireyden beklediği tüm davranışlar değiştiği gibi yabancı dil eğitimine bakış açısı da değişti. 

Yabancı dil eğitimi 21. yüzyıl becerileri ile birlikte ciddi bir reform sürecine girmiştir. Öğretmen sınıfta artık bilgiyi aktaran rolünden sıyrılıp öğrencilerine “öğrenmeyi öğreten” ve “doğru bilgiyi, doğru yer ve şekilde kullanma becerisini kazandıran bir rehber” kimliğini almıştır.  Öğretim yöntem ve teknikleri öğrencilerin bireysel farklılıklarına, ilgi ve ihtiyaçlarına, o alandaki hazırbulunuşluk seviyelerine ve öğrenme biçimlerine göre değişiklik göstermeye başlamış adeta “kitle eğitimi” yerini “bireyselleştirilmiş eğitime” bırakmıştır. Yabancı dil artık sadece ezberlenmiş kelime ve kural sayısı olarak ifade edilmemekte; bireyden yabancı dilde aktif biçimde okuma, yazma, konuşma, ve dinleme becerisini kullanması beklenilmektedir. Bu becerilerin öğrencilere etkili biçimde kazandırılması için de dünya standartlarına uygun ve uluslararası geçerliliği olan ölçme değerlendirme metotları ile doğru bir yol izlemek gerekir.

1850 yılından beri tüm dünya ülkelerine sınav hizmeti sunan Cambridge Üniversitesi’nin sınavlarına bugün 130 ülkeden her yıl 4 milyonun üzerinde aday katılır. Cambridge English Sınavları öğrencilerin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin tamamını ölçtüğü gibi soru çeşitleri ve içerikleri itibariyle gündelik hayatla örtüşmüş geçerliliği ve kalitesi en yüksek ölçme değerlendirme araçlarıdır. Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanan tüm bu sınavlar 21. yüzyıl hedeflerine uygun olarak tasarlanmış Avrupa Ortak Dil Çerçevesi ( Common European Framework of Reference ) kriterleri ile denkleştirilmiş sınavlardır.

Lise düzeyindeki öğrencilerin yabancı dil becerilerini değerlendirmek için hazırlanmış Cambridge Sınavları KET ( Key English Test ), PET ( Preliminary English Test ) ve FCE ( First Certificate in English ) Sınavlarıdır. Bu sınavlar öğrencilerin yabancı dil öğrenme süreçlerinde adım adım gelişimlerini takip etme fırsatı sunar ve her öğrenciye bireysel olarak yabancı dildeki güçlü ve zayıf yanlarını objektif olarak gösterir. Bu değerlendirme sayesinde her öğrenci yabancı dildeki güçlü yanlarını görür ve özgüveni artar; bununla birlikte geliştirmesi gereken yanlarını tespit eder ve o alanlarda bir hedef ve çalışma planı belirler. Bu sınavlara giren ve aldığı sonuçlara göre çalışma planını belirleyen öğrencilerde kısa zamanda gözle görülür gelişimler gözlemlenmektedir. Ayrıca KET, PET ve FCE sınavlarının sertifikaları Türkiye’de ve dünyada pek çok üniversitede geçerli olduğu gibi uluslararası şirketler ve devlet kuruluşlarında da kabul edilmektedir. Yaşadığı çağa uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmek her ebeveynin hayalidir. Çağın vazgeçilmez gereksinimi olan “yabancı dili etkin kullanma” becerisi ise ancak doğru yöntem ve teknikler ile uluslararası ölçme değerlendirme araçları ile sağlanabilecektir. Bu nedenle Okyanus Kolejleri olarak tüm öğrencilerimizin Cambridge Sınavlarına girerek aldıkları eğitimi aldıkları sertifikalar ile taçlandırmalarını öneriyoruz.


YAĞMUR TOKA
İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ 
 


  • Paylaş

Lise 1647 0 07 Mayıs 2018, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları