Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğrenciler Sosyal Bilgiler Dersini 'Neden Ciddiye Almazlar?'
Öğrenciler Sosyal Bilgiler Dersini 'Neden Ciddiye Almazlar?'
Öğrenciler Sosyal Bilgiler Dersini 'Neden Ciddiye Almazlar?'

Öğrencilerin Sosyal Bilgiler Dersi Düşünceleri


Sosyal Bilgiler dersi öğrenciler arasında kolay ders olarak anılır. Fakat öğrencilerin dikkatinden kaçan durum dersin konularında ayrıntının fazla olmasıdır. Başka bir çerçeveden bakacak olursak aslında dersin konuları arasında günlük hayatta hep konuştuğumuz kültür öğelerimizin yer alması, yaşadığımız coğrafyanın doğal güzellikleri ve tarihi eserlerine yer verilmesi öğrencilerde bir aşinalık oluşturuyor diye düşünüyorum. Belki bu sebepten rahat davranıyorlar diyebilirim. Sosyal Bilgiler dersi eski bir dost gibidir. Siz onu hatırlamazsanız o da sizi hatırlamaz.

Sözel bir ders olmasından dolayı kolay gibi görünebilir. Ancak biz millet olarak okumayı çok seven ya da çok okuyan bir millet değiliz. Bu sebeptendir ki öğrencilerde de tekrar alışkanlığı gelişmemiş. Öğrenciler tarafından tekrar edilmeyen konularda unutulmalar gözlenmiştir.

Özellikle de Osmanlı Tarihi konularında öğrencilerin ön yargılı yaklaşımları göze çarpmaktadır. Fakat ders içi etkinliklerde zamanla bu ön yargının yıkıldığını da görebilmekteyiz. Etken noktanın öğrenciyle doğru frekansı kurabilmek olduğunu düşünüyorum.

Yaşadığımız coğrafyanın tarihi ve stratejik önemini de öğrencilere doğru bir şekilde anlatırsak duygu dünyalarına dokunabilirsek öyle zannediyorum ki derse olan ilgi ve alakaları bu doğrultuda artış gösterecektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti’nin varoluş mücadelesi önemli bir hareket noktası olmalıdır. Bundan dolayı milli ve manevi değerlere hakim, yeniliklere ve gelişmelere açık, akıl ve bilimi kılavuz seçen nesiller yetiştirmek için sosyal bilimleri özenerek öğretebilmeli ve sevdirmeliyiz.

 

Mustafa GÖKÇE

Sosyal Bilgiler Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 1501 0 23 Mayıs 2017, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları