Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Neden Yurtdışı Eğitimi?
Neden Yurtdışı Eğitimi?
Neden Yurtdışı Eğitimi?

Dil Öğrenmek İçin Yurtdışında Okumanın Önemi


Neden Yurt Dışı Eğitim ?

Hepimizin bildiği gibi, dil insanlar arasında bir eğitim aracıdır. Teknolojideki hızlı ilerleme ve globalleşen dünyada kitle iletişim araçlarının büyük önem kazanması, günümüzde sadece bir değil birkaç yabancı dil bilmeyi gerekmektedir. Özellikle İngilizce günümüzde bir dünya dili konumuna gelmiştir. Gelişen dünyaya adapte olabilmek, sınırların teknoloji sayesinde ortadan kalktığı günümüzde bir dünya insanı olabilmek için yabancı dil bilmenin gerekliliğini önemsemek gerekmektedir.

Yüksek öğrenimde bir okulu başarılı bir şekilde tamamlayabilir, hatta aldığınız eğitim alanında çok iyi bir bilgi birikimine sahip olabilirsiniz ancak eğer yabancı diliniz yeterince iyi değilse, iş bulma oranınız çok düşüktür. Buna ek olarak, aldığınız eğitim ile ilgili birçok kaynağın yabancı dilde yayınlanmış olması da zamanında teknolojik gelişmeleri takip edebilmeniz açısından yabancı dil bilmenizi zorunlu kılmaktadır.

Yabancı bir dil en kolay şekilde, hiç kuşkusuz o dili konuşan ülkede pratik yaparak öğrenilir. Elbette ki Türkiye’de alacağınız dil eğitimi ile de yabancı dilinizi belli bir seviyeye getirebilirsiniz ancak bunun süresi doğal olarak biraz daha uzun olacaktır. Şu da var ki belli bir temeli yurtiçinde almadan yurtdışında lisan öğrenmeye çalışmak daha çok zaman ve para kaybına neden olur.

Tüm bunların yanı sıra yurtdışında kaliteli bir üniversiteden mezun olmanız da gittiğiniz her ülkede size iş imkânı sunacaktır. Yurtdışında eğitimini tamamlamış kişilerin özel sektörde daha çok tercih edildiği gerçeği ile bir çoğumuz karşılaşmıştır. Bunun en önemli nedeni yabancı dile hakim olabilmektir. Aynı zamanda yurtdışında edindiğiniz hayat tecrübesi de sizi daha ileri bir noktaya taşıyan önemli bir husustur. Sosyal bir kişiliğinizle birlikte diksiyon eğitiminiz, bireysel olarak özgüvene sahip olmanız sizi daha nitelikli hale getirecek kriterlerdir. Bunların çoğunu yurtdışı deneyimi ile elde edebilirsiniz.

Yurtdışında eğitim almak, sadece yabancı dil eğitimi bilme avantajının yanı sıra kişiye farklı avantajlar da sunar. Yurtdışı deneyimi sizi olgunlaştırır ve özgüveninizi arttırır. Yurtdışında yaşamanın size kazandıracağı önemli avantajlardan biri de ailenizden, arkadaşlarınızdan uzakta, kendi başınıza bir yaşam kurma ve bu yaşamı sürdürme deneyimi ile kendinize olan özgüvenin artmasıdır. Kendi başınıza maddi manevi ayakta kalabilme becerisine sahip olmak en önemli hayat deneyimidir.

Yurtdışında eğitim almak, kişinin vizyonunu, dünyaya bakış açısını geliştirir. Dünyanın farklı yerlerinden arkadaşlar edinip, güzel dostluklar kurulmasını sağlar.

 

Arzu Uğurlu

Okyanus Kolejleri Kurumsal İletişim Sorumlusu

 


  • Paylaş

Lise 2210 0 26 Ekim 2016, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları