Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Neden İngilizce?
Neden İngilizce?
Neden İngilizce?

İngilizce Öğrenmenin Gerekliliği


Her gün yeni deneyimler yaşıyor, yeni şeyler öğreniyoruz. Öğrendiklerimiz arasından işimize yarayan bilgileri ceplerimize saklıyor, kullanmadıklarımızı ise zamanla unutuyoruz. Çoğu kişi öğrencilik hayatlarının bir döneminde herhangi bir ders için şu soruyu akıllarından geçirmiştir: ‘’Bu bilgiler hayatta ne işime yarayacak, neden bunları öğreniyorum?’’ Bazılarımız bu sorunun yanıtını bulmuş ve öğrenilenleri günlük hayatta uygulayabilmiş, bazılarımız ise hala merak içinde. Söz konusu ders İngilizce ise zihnimizde bu soruya somut bir hal getirebilecek pek çok yanıt var. Gelin, bunlardan bazılarını aşağıda inceleyelim.

Her dilin belli bir disiplini, dilbilgisi kuralları ve kendine ait yüzlerce ya da binlerce öğeden oluşan bir kelime dağarcığı vardır. Dolayısıyla dil öğretiminin okullarda ya da öğrenim kurumlarında ders olarak yer alması olağandır. Diğer bir yandan, dil eğitiminin sadece kurallardan ibaret olmaması, toplumsal bir varlık olan insanın iletişim kurabilmesi için hayati bir gereklilik olması onu diğer derslerden ayırır diyebiliriz. Peki, neden İngilizce? Yani, İngilizce’yi diğer dillerden ayıran unsur nedir? Onlarca dil varken neden İngilizce eğitimi üzerine bu kadar vurgu yapılıyor, ekranlar reklamlarla donatılıyor ve yatırımlar  yapılıyor? Bu durumun birincil nedeni, yokluğunda ya da eksikliğinde çağımızın en büyük hastalığı haline gelen ve varoluşunu dünya üzerindeki ilk canlıların meydana gelişinden bu yana sürdüren ‘iletişim’. İngilizce bize iletişim fırsatı yaratıyor. Dünyada yaklaşık iki milyar insan İngilizce konuşabiliyor. Bu da eğer İngilizce biliyorsak dünyanın dörtte biriyle iletişim kurabileceğimiz anlamına geliyor. Anadili İngilizce olan ülkelerin sayısı az olsa da, İngilizce’nin günümüzün en popüler dili olduğunu kabul etmek gerekir.

İngilizce bilmek internette yaptığımız aramalarda da bize büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü internette bulunan içeriklerin yaklaşık %50’lik kısmı İngilizce. Akademik kariyer yapan ya da yapmayı düşünen kişiler için sunulan veri tabanlarındaki makaleler de büyük oranda İngilizce yazılmış metinlerden oluşuyor. Böylece; edindiğiniz İngilizce bilginizle, uzmanlaşmak istediğiniz alanda ulaşmak istediğiniz bilgilere ve bilimsel bulgulara rahatlıkla erişebiliyorsunuz.

İngilizce konuşan kişilerin sayısı ve bilgi erişiminin yanısıra, iş dünyasının dili de artık İngilizce olarak kabul ediliyor. Birçok daldaki iş mülakatlarında sorulan sorulardan biri de adayın İngilizce bilgisi üzerine oluyor. Bu demektir ki; iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmak, sizi sahip olmak istediğiniz işe bir adım daha hızlı yoldan kavuşturmaktadır. Mevcut durumda göklerin dili de İngilizce diyebiliriz. Tüm hava yolları ve trafik kontrol ünitelerinde kullanılan ortak dil yine İngilizce’dir. Bu nedenle pilot olmak isteyen biri İngilizce’yi sular seller gibi bilmek durumundadır.

Bu yazının başında bahsedildiği gibi; insan kendi işine yarayan ve güncel olarak kullanacağı bilgiyi önemsiyorsa, verilen bu örneklerle İngilizce eğitiminin ne denli değerli olduğunu detaylı bir şekilde görebiliriz. Çünkü İngilizce yalnızca bir yerde değil, her yerde karşımıza çıkmakta. İngilizce eğitiminin amacını, önemini ve ne kadar etken olduğunu kavradığımız an öğrenmeyi etkinleştirmek için gerekli tüm motivasyona sahibiz demektir. Bu motivasyonla bilgi birikimimizi hızla ve en verimli düzeyde artırabiliriz. Bu da hayatımız boyunca karşımıza çıkacak fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğimiz konusunda bize öz güven sağlar.

 

Nilhan DEREOBALI

İngilizce Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 2263 0 11 Mayıs 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları