Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Nasıl Bir Eğitim ?
Nasıl Bir Eğitim ?
Nasıl Bir Eğitim ?

İnsanlar dünyaya geldiği andan itibaren, topluma kazandırılmak ve toplumsal hayat içerisine ait bir birey olmak amacıyla; eğitimle büyütülür ve geliştirilir.


İnsanların hayatının devamlılığını ve insan topluluklarının birlikteliğini sağlayan yegâne güç eğitimdir. Eğitim insana belirli konularda bilgi sağlar, değerler sistemini öğretir ve inançlarını etkiler. Bireylerin her açıdan hayata bakışını belirler.

Toplum kendi içerisinde var olan kültür birikiminiöncelikle genç kuşaklara aktarma görevini üstlenir.Eğitim, tarihsel süreç içerisinde her zaman önemli bir noktada yer almıştır. Filozoflar, toplumların önde gelen insanları, her zaman eğitime değer vermiş ve en iyi noktaya getirebilmek adına; gelişmelerin ortaya çıkmasında öncülük etmişlerdir. Zaman içerisinde pek çok kez değişen eğitim anlayışı günümüze yaklaştıkça farklılaşarak şekillenmiştir.

Günümüzdeki eğitim anlayışı; bireylerin var olan yeteneklerininortaya çıkarılmasını, karşılaştığı durumlara uyum sağlayabilmesini ve toplumsal hayatta güçlü bir birey olarak var olabilmesini amaçlar. Fransız filozofu Helvetius “Aldığımız eğitim ne ise o kadar oluruz” demiştir. Gazi Mustafa Atatürk’ün de dediği gibi “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder”. Gerçekten de insan, aldığı eğitimin ve yaşantılarının ürünüdür.

Kant eğitimin değerini şöyle tanımlamaktadır: “İnsanoğlunun güçleri arasında, sayabileceğimiz bir buluş vardır ki, bu insanları eğitme ve onları toplumsal hayatın içerisinde faydalı bireyler haline getirme sanatıdır”.

İnsanların meydana getirdiği en büyük sanat, eğitim ile insana insan olmayı öğretebilme sanatıdır.  Biz öğretmenlerin birey yetiştirmedeki misyonu; öğrencilerin içerisinde taşıdıkları potansiyeli ve yetenekleri keşfederek, sadece ders konularını anlatmaktan ziyade hayatlarına dokunacak izler bırakarak, zaman içerisinde olgunlaşan ve toplumsal hayatta iz bırakan bireyler yetiştirmektir.

Yeni eğitim yılımızda nice güzel hayatlara dokunmak ve onlarla birlikte var olmak dileğiyle…

Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

 

Selin Yenici

Tarih Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 1410 0 16 Ekim 2018, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları