Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Modern Seyyahlar
Modern Seyyahlar
Modern Seyyahlar

Üstada sormuşlar: “Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?” Üstad cevap vermiş: - İkisi de…


Günümüz modern eğitiminin vazgeçilmez bir parçası da eğitim ortamlarının sınıf dışına taşınması ve o alanda eğitim çalışmalarının yaygınlaştırılmasıdır. Bu kapsamda özellikle “sosyal bilgiler” gibi toplumun yaşayan dinamiklerini merkeze alan derslerde yaşanılan ülkenin değerlerinin gelecek nesillere aktarılması, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireylerin yetiştirilmesi ayrı bir önem arz etmektedir.

Ülkesinin ve çevresinin örf, adet, gelenek-görenek bilincinde; doğal ve tarihi güzelliklerini bilen, doğal ve beşeri unsurları yakından tanıyan öğrencilerin yetiştirilmesi eğitimin, önemli sosyo-kültürel öncelilikleri arasındadır.Tüm bu sosyal zenginlik içerisinde özellikle sosyal bilgiler öğretmenleri tarafından planlanan “alan gezileri” ile öğrenciler hem ülkesinin doğal güzelliklerini hem de tarihsel süreçte yaşadığı değişimi geçmişteki seyyahlık geleneğini de hatırlayarak tecrübe etmekte, yaşantılarını zenginleştirmektedir.

Yapılan bu etkinliklerle sadece bilgi ve görgüsünü arttırmakla kalmayan günümüzün modern seyyahları; birey olarak sorumluluk üstlenme, karar alabilme, bir guruba ait olma, arkadaşlık, yardımlaşma gibi pek çok alanda da kendilerini yaşıtlarının birkaç adım daha ötesine taşımaktadır.

Sosyal bilgiler öğretmenleri olarak bizler de üstada katılıyor, okullarda yapılan öğretim faaliyetlerinin “alan gezileriyle” eğitime dönüştürülmesini destekliyoruz.

 

Derya GÜZEL

Sosyal Bilgiler Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 1669 0 31 Mart 2017, Cuma

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları