Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Laboratuvarı Yeryüzü Olan Ders: Coğrafya
Laboratuvarı Yeryüzü Olan Ders: Coğrafya
Laboratuvarı Yeryüzü Olan Ders: Coğrafya

Coğrafyanın Yaşamımıza Kattıkları


Aynı anda hem insanı hem dünyayı hem de bunların birbirleriyle olan etkileşimini inceleyen yegâne bilim dallarından biridir coğrafya. Hayatımızdaki yerini yazıyla anlatmak ne kadar kolaydır bilinmez ancak coğrafya hayatın ta kendisidir. Günlük hayatımızda adımımızı attığımız her adımda karşımıza coğrafyanın çıkması bundandır. Giyim tarzımızdan yaptığımız meskenlere kadar bizi etkileyen bir bilim dalıdır coğrafya. İçerisinde yaşadığımız coğrafyanın faaliyetlerimiz üzerindeki etkisine pek çok örnek verilebilir.

Kendi ülkemizden başlayacak olursak Karadeniz Bölgesi’ndeki insanların evlerinin ahşaptan, İç Anadolu Bölgesi’nde ise evlerin kerpiçten yapılması coğrafyadan kaynaklanır.

Moda sektörü neden orta kuşakta yaşayan ülkelerde daha fazla gelişme göstermiştir? Dört mevsimin yaşanması sebebiyle giysi değiştirme ihtiyacı bu bölgelerde modanın gelişmesini sağlamıştır.

Ulaşım, turizm, sanayi faaliyetleri coğrafyanın elverdiği ölçüde gelişme göstermiştir.

Son yıllarda teknolojide meydana gelen gelişmeler sayesinde insanın doğa üzerindeki etkisi artmış olsa bile yapacağımız işlerde coğrafya bağımlılığımız devam etmektedir. Bizim çalışma alanımız doğanın kendisidir. Başlıkta da söylediğimiz gibi labarotuvarı yeryüzü olan bilimdir coğrafya!

 

Sanem ALTAY

Okyanus Kolejleri Coğrafya Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 2005 0 27 Ekim 2016, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları