Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Küsme düşlerine
Küsme düşlerine
Küsme düşlerine

Hayallerimiz vardı çocukken büyüyünce anne olacaktık, meslek sahibi olacaktık, çok paralar kazanacaktık ve hatta musmutlu olacaktık.


Ve biz büyükdük hala hayallerimiz var mıydı? Şimdi ne yapacaktık ne düşünecektik acaba. Hala hayal kurabilecek miydik? İnsan olarak aslında yapabileceğimiz en güzel şeydi hayallerimize sahip çıkmak. Ne istediysem oldu, aklımdan ne geçtiyse başıma geldi diyen insanları etrafınızda duymuşsunuzdur. Onların en büyük şansları yürekten inanarak bütün kalpleri ve beyinleriyle istediklerini olmuş gibi hayal etmeleri edebilmeleri.

 

Mutlu olmak neydi, anlık bir duygu muydu ? Yoksa şartlara şurtlara bağlı bır duygu muydu? Hayır hiç biri... Mutlu olmak; her zaman mutlu olduğunu hayal etmek ve inanmaktı. Kainatta ne vardı ki boşuna yaradılmıştı. Hangi duygu, hangi organ, hangi his, insanlığın hizmetine sunulmamıştı. Zihnimiz bize boşuna mı verilmişti. Belki de herşeye burada  düzelterek başlayacaktık hayatımıza anlam katmaya. Önce kendimizi düşlerimizi anlayıp sonra da tüm insanlığının yüreğinin sesini dinleyecektik. 

 

Ne kadar da kolaydı oysa ki sadece sırtüstü uzanarak istediklerimizi ya da beklediklerimizi hayal etmek, okadarını hepimiz yapmışızdır  yapmasına da o hayale ne kadar önem vermiş ne kadar inanmiştik. Düşle, inan ve yaşa. Hayatın formülü belki de buydu? 
 


  • Paylaş

Lise 1413 0 06 Şubat 2019, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları