Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kurallarla Değil Yaşayarak Öğrenme
Kurallarla Değil Yaşayarak Öğrenme
Kurallarla Değil Yaşayarak Öğrenme

İngilizce Eğitiminde Önemli Noktalar


Günümüzde yabancı dil bilmek ve öğrenmek artık şart oldu. Dolayısıyla toplumumuzda birçok insan yabancı dil kurslarına akın ediyor. Çoğunlukla ilk kur veya ikinci kurdan sonra insanlar sıkılıp bırakabiliyor. Bunun nedeni ise kurallarda boğulup kalmaları.Oysa ki bol bol konuşma zamanları yapılsa... Sınıf ortamında değil de cafede kahve içerken, alışveriş yaparken… İyi olmaz mıydı sizce de? İnsanlar için daha ilgi çekici ve zevkli olmaz mıydı yabancı bir dili öğrenmek? Sanıyorum ki bu yöntem daha çok yetişkinlerin dikkatini çekecektir. Buna ek olarak bu kişiler yabancı dilde film izlese, bol bol müzik dinlese ve yabancı dil yayınlarını düzenli olarak takip etse muhteşem olmaz mı? Özellikle yetişkinler için bu tarz yöntemler zamanlarından tasarruf etmek için de mantıklı. İş hayatı ve diğer sorumluluklar derken insanlar kendilerine vakit ayıramıyorlar. Film izlemek, müzik dinlemek herkesin illaki zaman ayırdığı boş zaman etkinlikleri. Tek farkla, bunu yaparken öğrenmek istediğiniz dili ilk aşama olarak filmlerde alt yazı kullanarak izlemeniz. Sonrasından ona bile ihtiyaç duymayacaksınızdır…

Peki ya çocuklar ve gençler? Şu zamanda onların en çok sevdiği şey değil mi oyun oynamak? Özellikle de online oyunlar. Online oyun oynarken aynı zamanda yabancılarla da iletişime giriyorlar. Onlarla diyalog kurmaya çalışırken de o dile aşinalık başlıyor aslında…Tabi tüm bunların zamanının iyi ayarlanması çok önemli. Burada siz ebeveynlere çok iş düşüyor.

Ayrıca çocuklar ve gençler kendi zevklerine uygun müzikler de dinleyebilirler. Aynı şekilde yabancı dilde alt yazılı filmler izleyerek güzel bir başlangıç da yapabilirler. Tüm bunları yaparken zaten kelimelere ve dil bilgisi kurallarına da aşina olacaklardır.

Sonuç olarak; yeni bir dili öğrenirken bu süreci eğlenceli hale getirmek lazım. Ne kadar çok eğlenirsek o kadar zevkli hale gelir öğrenmek. Ve bu da öğrenme sürecini kolaylaştırır ve hızlandırır.

 

Sümeyra AKÇAY


  • Paylaş

Ortaokul 1882 0 24 Ocak 2017, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları