Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kristal Çocukları Tanımak
Kristal Çocukları Tanımak
Kristal Çocukları Tanımak

1995 yılından itibaren doğan, dünyayı güzelleştirmeye geldiği düşünülen sevecen, bağışlayıcı ve neşeli tavırları dikkat çeken kristal çocuklar...


İndigo çocuklardan sonra gelen bu yeni nesil çocuklar, indigoların aksine daha yumuşak ve kendilerine güvenleri oldukça fazladır.  Araştırmaktan büyük keyif alırlar. Yaratıcılıkları yüksek olduğu gibi müzik ve sanatı çok seveler. Bulundukları ortama neşe verirler. Tüm bu özelliklerini bilmemiz, onları iyi tanımamız gerekir. Geleceğimizi şekillendirecek olan bu özel çocukları anlamak özellikle eğitim-öğretim yaşantılarında büyük önem taşır.

Kristal çocuklar için kendi özgürlükleri oldukça önemlidir. Kurallar ve zorlamalardan hoşlanmazlar. Açıklayıcı olmak, meraklarını gidermek ve arkadaş gibi yaklaşmak gerekir. Okul yaşantılarında öğretmenlerimizin onları iyi tanıyıp, daha çok üstlerine düşmeleri gerekir. Çünkü onlar dünyamızı güzelleştirecek olan kristal çocuklardır.

Eski metodlarla eğitim vermeye çalışan ebeveynler ve öğretmenler bunların sonuç vermeyeceğini görürler. Kristal çocuklara sözel değil daha çok görsel eğitim verilmelidir. Eğlenmeyi, eğlenerek öğrenmeyi seveler. Öğrenmeye keşfetmeye açık olan bu çocuklar köreltilmemelidir.  Yeni dönem başlarken verdiğim bilgilerin sizlere bir ışık olmasını dilerim. Gelecek güzel günler Okyanus Ailesiyle daha güzel olacak..

 

Gülşen ABİ

Fizik Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 1292 0 02 Nisan 2019, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları