Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | İngilizce Öğrenmek Neden Önemli?
İngilizce Öğrenmek Neden Önemli?
İngilizce Öğrenmek Neden Önemli?

Yabancı dil öğrenmek, bazıları için bir hobidir, bazıları için ise bir gerekliliktir.


İngilizce'nin Dünya genelinde kabul edilmiş bir dil olması belki de İngilizcenin öğrenilmesini hobiden ziyade bir gereklilik haline getirmektedir. Teknoloji, sanat, iş dünyası, eğitim, sosyal hayat ve diğer tüm alanlarda kendini en net şekilde hissettiren bu dil, dünyanın birçok ülkesindeki insan tarafından biliniyor ve bu sayı da her geçen gün artış göstermeye devam ediyor ve dolayısıyla İngilizce dili Lingua Franca (ortak dil) haline geliyor. Ülkemizde de bu durum farklı değildir.

Bir iş başvurusu yaparken “İngilizce şartı”, bir konu hakkında detaylı bilgi edinmek için “İngilizce şartı”, yabancı bir film izlerken filmin konusunu daha iyi anlamak için yine “İngilizce şartı” hemen göze çarpan ilk önemli detay olarak kendini gösteriyor. Yani bir anlamda hobi olarak öğrenenler, dili öğrendikten sonra hayatlarının her alanında kullanarak hobi olmaktan çıkartıyorlar ve daha çok işe yarar yönünü kullanmaya başlıyorlar. Tabi İngilizce öğrenmek için eğitim şarttır ve bu eğitim okullarda ve diğer eğitim kurumlarında verilmektedir. Yani her ne kadar kişiler kendi kendilerine geliştirme imkânına sahip olsalar da kurallarını bilmedikleri bir dilde akıcı bir şekilde konuşabileceklerini söylemek yanlış olur. Hatta bazı yerlerde yapılan hatalar ve eksiklikler “siyahlar içinde beyaz gibi” kendini gösterir.

Bu nedenle doğru bir şekilde dil öğrenmek için doğru adımı doğru zamanda atmak gerek. Yabancı dil okulları, kolejler veya yurtdışı dil okulları, İngilizce öğrenmek isteyenler için sunulabilecek en güzel alanlardır. Özellikle İngilizce eğitiminin erken yaşta yoğun şekilde verilmesi, hem kalıcılığını hem de etkinliğini artırmaktadır. Günümüz dünyasında İngilizce öğrenilmesi gereken zaruri bir dildir.

 

 

Fatih KILIÇLI

Halkalı Okyanus Koleji İngilizce Öğretmeni
 


  • Paylaş

Ortaokul 1941 0 19 Ekim 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları