Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | İngilizce Eğitiminde Okul Aile İş Birliği
İngilizce Eğitiminde Okul Aile İş Birliği
İngilizce Eğitiminde Okul Aile İş Birliği

İngilizce Eğitimindeki İş Birliğin Önemi


Günümüz Türkiyesinde dil eğitiminin önemi başta ingilizce olmak üzere son derece önem taşımaktadır. Hızla gelişen dünyada çağdaş bir toplum ve birey olmak için şüphesiz ki bir dünya dili olan İngilizceyi öğrenmek diğer dünya ülkeleri arasında farklı alanlarda yer almak adına gereklidir.

Tüm bu sebeplerden dolayı ingilizce eğitimi konusunda farkındalık kazanmak yegane amacımız olmalıdır. Bu noktada Okyanus Eğitim Kurumları modern ve donanımlı ingilizce eğitim sistemi ile bu misyonu senelerin tecrübesi ile yerine getirmeye çalışmaktadır.

Okullarımızda ne kadar iyi İngilizce öğretimi yapılsa da en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız ve onların dil becerilerinin hızla gelişimi için ailelerin de destek olması son derece önemlidir. Okul-aile işbirliği olmazsa İngilizce eğitimi temeli atılmadan yapılmış bir binaya benzer. Nasıl ki o bina yıkılmaya mahkumsa İngilizce de zamanla unutulmaya mahkum olacaktır.

Peki İngilizce eğitiminde aileler okul ile işbirliği konusunda ne yapmalıdır?

Okul ile iletişimi sürekli hale getirmelidirler. Aslında öğrencilerin okula kayıt olması ailelerin de okula kayıt olması demektir. Soran, sorgulayan ebeveynler olarak hem öğrenciyi hem de okulu takip etmeleri gerekir. İngilizce eğitiminin sadece okul ile sınırlı kalmaması için öğretmenlerin evdeki gözü olmalıdırlar.Malesef ki biz öğrencilerimiz ile aynı evde değiliz ve onlar için yapabileceklerimiz okulla sınırlı.Bu sınırları,öğretilenleri pekiştirme amaçlı verdiğimiz ödevler ile aşabiliyoruz.Ailelerimizden de öğrencilerimizin ne öğrendiklerini sormalarını ve ödevlerini yapmaları konusunda onlara öğütlerde bulunmalarını bekliyoruz.Ebeveynler olarak günün tüm yorgunluğuna rağmen çocuklarımıza zaman ayırmalıyız.Onlar ile paylaşımda bulunarak onları dinlemeli,gözlemlemeli ve herhangi bir durumda okul ile ya da öğretmen ile iletişime geçmeliyiz.Şu bir gerçek ki çocuklarımız okul ve ev olmak üzere iki ayrı dünyada yaşamaya çalışıyorlar, bundan dolayı okul-aile işbirliği ile bizim bu iki dünyadaki bağı sürekli ve sağlam tutmamız gerekmektedir.

İngilizce eğitimini evde desteklemenin diğer yolları da; İngilizce hikaye okuma alışkanlığı kazandırmak ya da İngilizce konuşabilen ebeveynlerimizin evde çocukları ile İngilizce konuşması olabilir.Yanlışlarını yargılamadan,onlara konuşma öz güveni ve cesareti kazandırmalıyız çünkü çoğu öğrenci konuşmak için gerekli bilgi donanımına sahip durumdadır. Tek yenildikleri nokta çekingenlikleridir.

Sonuç olarak,geleceğimizin emanetçisi çocuklarımız için okul ve aile birbirinden bağımsız düşünülemez.Hızla gelişen dünyada kaybedecek vaktimiz yoktur ve vakit işbirliği vaktidir. Bu yolda bizi yalnız bırakmayın, el ele hep birlikte yürüyelim! 

 

Deniz SEVLİ

İngilizce Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 2304 0 21 Şubat 2017, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları