Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Hayatımızın bir Parçası ‘’YABANCI DİL’’
Hayatımızın bir Parçası ‘’YABANCI DİL’’
Hayatımızın bir Parçası  ‘’YABANCI DİL’’

Yabancı dil öğretiminin geçmişte olduğu gibi günümüzde de gündemden düşmeyen konulardan biri olmasının başlıca nedenleri; küreselleşen dünyada her zamankinden daha fazla sayı ve çeşitte iletişim araçlarının kullanılması, dolayısıyla uluslararası etkileşimin artması ve sınırların kalkmasıdır.


Yabancı dil öğrenmek, her şeyden önce bu zorlu sürece başlamak sağlam bir kararlılık gerektirmektedir.  Zaman zaman yoğun bir ders çalışma temposuna girdiğinizde daha kararlılığınız bozmadan, hedefleriniz adım adım yaklaşmanız gerektiğinizi unutmayın!

Başlangıç olarak profesyonel destek tabiki şart fakat sonrasında ise iş başa düşüyor dikkat! Gerçekçi hedeflerinizi belirledikten sonra pes etmemek için neden bu dili öğrenmek istediğinizi kendinize hatırlatın.Sadece öğrenme zorunluluğundan değil keyif için okuyun,yabancı filmler izleyerek yabancı dil öğrenmeyi eğlenceli hale getirin. Cümle kalıplarına,  gramerlere bağlanmaktansa, öğrenmeye çalıştığınız dilin kültürünü inceleyin. Vurgular, mimikler, müzikler kalıplardan daha iyi öğrenmenize neden olacaktır unutmayın.

Ve her şeyden önce yeni bir yabancı dile kapılarınızı açtığınızda hata yapmaktan  korkmayın. Pratik yaparak, hatalarınızdan ders çıkararak daha iyi öğrenebileceğinizi unutmayın. Öğreneceğiniz dilde şarkılar dinleyin, yanlış da olsa şarkılara eşlik edin , kelime oyunları oynayıp hatalarınızla da eğlenerek yeni bir dil öğrenmenin tadını çıkarın.

Almanca Öğretmeni
Esra Çelenli OĞULTÜRK


  • Paylaş

Lise 1238 0 07 Mayıs 2018, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları