Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Hayat Boyu Eğitim
Hayat Boyu Eğitim
Hayat Boyu Eğitim

Eğitimin Her Dönemdeki Önemi


İyi birey, iyi aile, iyi toplum hepimizin hedefi değil midir? Bunun için bizlere gereken ilk şey EĞİTİM’dir. Doğup aileden aldığımız sonra da toplumla filizlenen ve okul hayatıyla devam edip, hayatımzın her alanında süre gelen eğitimimizdir.

İnsan eğitimi ilk olarak anne karnında başlayıp doğduktan sonra devam eden bir süreçtir. Eğitim aileyle başlayıp daha sonra sokakta, okulda ve arkadaş ortamında devam eder.

Bir çocuğun sokakta oynaması eğitiminin bir parçasıdır. Düştüğünde kalkması gerektiğini, koşarken ayağına takılıp düştüğü taşı kenara kaldırması, eğitimin farklı bir yönü ve boyutudur.

Herkes belki aynı toplumda aynı olaylarla karşılaşmıştı ama farklı kültürlerden ve ailelerden edinilmiş eğitimlerden dolayı bambaşka bireyler haline getirmişti bizleri.

Bir birey için kendini yetiştirmesi, beslemesi ve bir diploma sahibi olması eğitimini bitirmemişti, hayat sahnesinde eğitim kısmının sadece ufak bir alanını tamamlamıştı. Şimdi süre gelen zamanda yeni iş hayatı ve yeni insanlarla eğitimi devam edecek. İşte eğitim bence tam olarak da buydu.

Şekillendirmek, işlemekti her yaşta ki insanı… Ve en başta da kendimizi adeta eğitirken; eğitilmekti benim için EĞİTİM.

Almanca, Matematik, Fizik, Türkçe, Kimya vs. ne önemi vardi ki bir insan yetiştirirken... Nasıl yetiştirdiğin, nasıl sunduğun, hayatı ve o müfredatı değil miydi önemli olan?

Tüm bunları yaparken insan figürünü tanımak, anlamak ve yaşamak değil miydi Eğitim? Hem vermek hem anlatmaktı yani. Bireysel eğitim bunun küçüçük bir parçasıysa, toplumla yani etki tepki eğitimi aslolmalı bence; bundandır ki öğretmen olmak, anne olmak, arkadaş olmak, baba olmak, akraba olmak ve hatta toplumun bir parçası olmaktı Eğitim. Her birey bir eğitmen, ve eğitilendir hayatta…

 

Şeyda KAYA

Almanca Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 2805 0 14 Ocak 2017, Cumartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları