Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün
Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün
Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün

Öğrenciler Hayal Ettikleri Meslekleri Küçük Yaşta Deneyimlediler


Öğrencilerimiz hayallerindeki meslekleri söylediler, biz gerçekleştirdik…

3 binden fazla Okyanus Koleji Ortaokul öğrencisi “Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün”  Projesi ile Türkiye çapında bir ilk olarak öğrencilerin hayalini kurdukları meslekte 1 gün geçirmelerine imkan tanındı.

Ekim 2015 ve Mayıs 2016 tarihleri arasında 8 ay boyunca belirli evrelerle devam eden projede 3 bin öğrenci, 4 binden fazla veli, 150 sınıf danışman öğretmeni, 24 rehber öğretmen, 28 okul idarecisi olmak üzere 7 binden fazla kişi görev aldı.

‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün Projesi’ Okyanus Koleji öğrencilerinin meslek hayatı ile ilgili net kararlar alabilmeleri, istedikleri meslekler hakkında okulunda verilecek olan uzman sempozyumları sayesinde daha çok bilgi sahibi olarak kararlarından emin olmaları, hayallerindeki mesleklerde 1 gün geçirerek istedikleri mesleğe uygunluğunu belirleyebilmeleri vb. birçok amaç üzerine kurulmuştur.

 “Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün Projesi”nin 123 adet farklı meslek hakkında bilgi almak isteyen ortaokul öğrencilerine yapılan uzman sempozyumları ile öğrenciler birçok meslek hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Okyanus Koleji Ortaokul Rehberlik Ana Bölüm Başkanı proje sorumlusu Çiğdem Aghazadeh ‘Gelecekte bir Gün,  Meslekte İlk Gün’ projesi ile ilgili olarak, Proje  ‘Eğitimde En İyiler’ yarışması kapsamında finalde yer almaktadır.

Türkiye ‘de bir ilk olarak gerçekleştirilen bu projede tüm ortaokul öğrencilerimizin hayallerindeki mesleklerde bir gün geçirmeleri sağlandı. Öğrencilerimizden bazıları kendilerine uygun bir meslek seçtiklerinden emin oldular, bazı öğrencilerimiz ise daha kariyerlerine başlamadan hayal ettikleri meslekleri aslında çok istemediklerini ya da o meslek hakkında daha çok bilgi sahibi olduğunda kendilerine uymadığını fark ederek kendilerine uygun başka bir meslek düşünmeye başladılar. İki durumda öğrencilerimizin gelecek yaşamlarında daha emin olarak meslek hayatına başlamalarına yardımcı oldu.  Projeye destek olan herkese teşekkürler ederiz.’ dedi.

‘Gelecekte Bir Gün, Meslekte İlk Gün’ projesi 2016-2017 Eğitim Öğretim tarihinde Ekim 2016 da Okyanus Koleji öğrencilerinin hayallerindeki mesleklerde bir gün geçirmelerini sağlayarak devam etmektedir.

 

Didem Çiğdem AGHAZADEH

Okyanus Kolejleri Ortaokul Kademesi PDR Ana Bölüm Başkanı

 

 

 


  • Paylaş

Ortaokul 2672 0 14 Ekim 2016, Cuma

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları