Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyız?
Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyız?
Fizik Dersine Nasıl Çalışmalıyız?

Fizik Dersini Öğrenmenin ve Başarılı Olmanın Püf Noktaları


Tüm derslerde oluğu gibi Fizik dersini de çalışma yapısı olarak ikiye ayırabiliriz. Birincisi sınıf ortamında, ikincisi ise bireysel olarak yapılan çalışmalar.

 

Sınıf Çalışmalarında: Fizik dersini derste anlamak başarmak için ön koşuldur. Öğretmenin yaptığı açıklama ve verdiği örnekler çok dikkatli takip edilmeli, bütün ayrıntılar dikkate alınmalıdır. Sorular, çözümler, grafikler ve çizimler hatasız bir şekilde deftere geçirilmelidir. Öğretmen konuyu anlatırken veya örnek sorular çözerken anlaşılmayan bölümler vakit kaybedilmeden öğretmene sorulmalı ve öğrenilmelidir. İşlenecek konuları daha rahat anlamak ve takip etmek için muhakkak derslere hazırlıklı ve önyargısız gelinmelidir.

 

Bireysel Çalışmalarda: Ders sonrası düzenli ve programlı tekrar zorunludur. Konu ile ilgili temel kavramlar iyice öğrenilmelidir. Anlaşılamayan kavram, tanım ve alt başlıklar, derslerde tutulmuş notlar günlük tekrarlarda gözden geçirilmeli, örnek sorularla öğrenme pekiştirilmelidir. Geçmiş yıllara ait sorular çözülmeli, MEB müfredatını esas alan fizik kitabı temel kaynak olmak şartı ile eldeki yardımcı fizik kaynakları (ders kitapları, soru bankaları, konu testleri, ders notları, ödev kitapları vb…) gibi dokümanların hepsinden faydalanmak gerekmektedir.

 

Derse giriş yapmadan önce fizik kitabından o gün işlenecek konunun teorik kısmını okuyarak ve örnek sorularını çözerek hazırlık yapmak konulara giriş için oldukça önemlidir. Ders esnasında, ders dışı şeylerle alakayı kesip öğretmen dikkatli bir şekilde dinlenmeli ve çok iyi not tutulmalıdır. Ders dinlenirken öğretmenle göz teması asla kaybedilmemelidir. Anlaşılmayan yerler mutlaka öğretmene sorulmalıdır. Unutulan konuları öğrenmek için en iyi ek kaynak öğrencinin defteri olacağından notlar anlaşılabilir şekilde tutulmalıdır.

 

Öğrenci dersin olduğu günün akşamı konuyu mutlaka tekrar etmeli, ilk gün yapılmayan tekrar, sonraki günler anlamayı daha da zorlaştıracağından bu kural asla çiğnenmemelidir. Bu anlamda derste sorulan soruların evde bir defa daha çözülmesinde fayda vardır. Fizik dersi sadece okuyarak değil, yazarak ve şekiller çizerek çalışılması gereken bir derstir.

 

Ömer AÇIKYÜREK

Okyanus Kolejleri  Lise Bölüm Başkanı


  • Paylaş

Lise 2842 0 26 Ekim 2016, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları