Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dünyanın Altın Oran Noktası Mekke midir?
Dünyanın Altın Oran Noktası Mekke midir?
Dünyanın Altın Oran Noktası Mekke midir?

Altın oran


Altın oran, sanat ve matematikte bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verildiği kabul edilen geometrik bir bağıntıdır. Yunanlılar ve Eski Mısır tarafından kullanılan bu oranı bir doğru parçasının uygun biçimde iki parçaya bölünmesi gerektiğinde, bu doğru parçası öyle bir noktadan bölünmelidir ki büyük parçanın küçük parçaya oranı, bütün doğru parçasının büyük parçaya oranı eşit olsun. Bu oran bize pi sayısı gibi irrasyonel sayı olup yazılışı 1,618033… ‘tür. Bu oran karşımıza çıkan mükemmel görünen her şeyde ortaya çıkar. Özellikle yaratılıştaki her şeye…

İnsan vücudunda bile altın oran mevcuttur. Göze güzel görünen insanların vücutları ve yüzleri daima altın orana uyar. Hatta kalp atışlarında bile altın oran mevcuttur. Leonardo da Vinci’nin eserlerinde altın oran bulunmaktadır. Hatta Altın Oran Cetveli’ni icat etmiştir.

Mekke şehrinin kuzey noktasına olan uzaklığı ( 7631,68 km )ile güney noktasına olan uzaklığı (12348,32 km ) oranı tam olarak 1,618 sayısını verir. Yani altın oranı verir. Aynı zamanda Mekke’nin gün dönümü çizgisine batı ile doğu uzaklığının birbirine uzaklığı yine bize 1,618 sayısını verir. Yine de on binde yedilik hata payı ile hesap doğru çıkar. Yani Mekke dünyanın altın oran noktası olabilir. Aynı zamanda Mekke’de bulunan Kabe ve bunun içinde yer alan Arafat Dağı en önemli nokta olduğu tespit edilmiştir. 

Ahmet Satılmış

Ortaokul Matematik Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 3288 0 23 Haziran 2017, Cuma

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları