Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dil Sınıflarında Oyun Oynamanın Önemi
Dil Sınıflarında Oyun Oynamanın Önemi
Dil Sınıflarında Oyun Oynamanın Önemi

İngilizceyi oyunlar eşliğinde öğrenmenin kalıcılığı


Oyun kullanımı, dil öğretiminde kullanılan en önemli yöntemlerden biridir. Oyun çocuklar için her şeydir. Çünkü oyun oynarken çocuklar kendilerini mutlu ve özgür hissederler. Unutmayalım ki bizim de çocukken oyun oynadığımız zamanlar en mutlu zamanlarımızdı. Çocuklar da dili oyunla edindikleri takdirde kendilerini mutlu ve özgür hissedeceklerdir ki dili edinmenin en önemli kurallarından biri de bireyin kendini rahat hissetmesi, kaygılardan uzak durmasıdır.

Oyun dil becerisini arttırmanın yanı sıra aynı zamanda sosyal beceriyi de arttırır. Grup oyunları, eşli oyunlar vs gibi sınıf içi veya sınıf dışında oynanan çeşitli oyunlar bireyin sosyal zekasını da geliştirir. Dil edinimi uzun ve zorlu bir süreçtir. Her adımda çok fazla efor sarf etmek gerekmektedir. Çocuklar oyunla motive edilip desteklenmelidir. Oyun motive edici bir araçtır ve bunun için bireye sözlü pekiştireçler ya da küçük hediyeler verilmelidir. Aynı zamanda oyun zorlu bir konuyu ya da işi kolaylaştıran öğrencileri motive eden konuyu daha anlamlı ve çekici hale getiren bir araçtır.

Doğru seçilen oyunlar dil becerisini geliştirirken aynı zamanda dil pratiği de sağlar. Bununla beraber dili günlük hayata adapte ederek gerçek bağlamda kullanabilirler. Dilin sadece taklit edilerek kullanıldığı rutin aktiviteleri olan bir sınıf düşünelim. Dil sadece ezberlenmiş olup günlük hayata adapte edilemez. Fakat oyun kullanılan bir sınıflarda çocuklar konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerilerini geliştirirken dile karşı olan motivasyonları ve istekleri artacaktır. Oyunla birlikte utangaç öğrenciler bile dili kullanır, keşfeder ve çevreyle iletişim kurup yaratıcı ve doğal bir dil kullanımı gerçekleşir. 

 

Nazire YAPICI

Okyanus Kolejleri İngilizce Öğretmeni


  • Paylaş

Okul Öncesi 2927 0 06 Aralık 2016, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları