Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dersimiz Türkçe
Dersimiz Türkçe
Dersimiz Türkçe

Türkçe'nin Önemi


Türkçe, bizim için hayatımızın her alanında önem taşımaktadır. Kendimizi ifade edebilmek, iletişim kurabilmek, doğru sözcükleri yerinde kullanabilmek için Türkçe'ye hâkim olmamız gerekmektedir. Bunun içindir ki okul hayatımızın başlangıcından bitimine kadar Türkçe dersi ana ders olarak müfredatta yer alır.

Doğduğumuz günden beri Türkçe konuşur, Türkçe duyar, Türkçe yazar ve Türkçe öğreniriz. Öğrenmek, gelişmek, bilgilenmek için en önemli gereksinimlerimizden biri Türkçe'dir. Okulda da Türkçe'nin gramer kurallarını öğreniriz. Günlük konuşma dilinden sonra yazma, okuma kuralları ile Türkçe'miz daha da şekillenmeye başlar.

‘’Milliyetçiliğin çok belli niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz’’ diyen Atatürk bu sözüyle Türkçe'nin önemini vurgulamıştır.

Biz Türk milletiyiz, bizim ana dilimiz Türkçe'dir. Dilimizi kaybedersek zaman içinde kültürümüzü, duygularımızı, millet olma bilincimizi kaybederiz. Bu nedenle Türkçe dersi, Türk çocuklarının Türk dilini ve kültürünü tanımaları, benimsemeleri, geliştirmeleri, bir sonraki nesillere aktarabilmeleri, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda ulusal duygularını pekiştirmeleri için çok önemlidir.

Özge GÜLBAŞ

Türkçe Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 1723 0 01 Haziran 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları