Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dengeli Ve Sağlıklı Beslenme
Dengeli Ve Sağlıklı Beslenme
Dengeli Ve Sağlıklı Beslenme

Nasıl Sağlıklı Besleniriz?


Bütün canlılar hayatlarını sürdürebilmek için besin kaynaklarına gereksinim duyarlar. İnsan; doku gelişimi, solunum, sindirim, kalp atışları, kas faaliyeti gibi temel beden süreçlerine gerekli enerjiyi sağlayabilmek için dengeli beslenmelidir.

Tek başına karbonhidrat, yağ ve proteinden oluşan bir beslenme, insanların sağlıklı kalması için yeterli değildir. Dengeli bir beslenme için esas olan her besinden gereksinim kadar tüketilmelidir. Bu tip beslenmeye sahip olan kişiler; besinlerden aldığı güçle hastalıklara karşı dirençli olur, vücut gelişimi normal ve hücreleri kolayca yenilenir.

Vücudun fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için besin öğeleri çok önemli bir rol oynar. Cinsiyet, yaş ve aktivite yoğunluğuna göre vücudun besin kaynaklarına olan gereksinimi farklılık göstermektedir. Burada değinilen önemli nokta; gereksinim duyulan besin öğelerinin yeterli ve dengeli bir şekilde vücuda alınmasıdır.

Bir diğer merak edilen konu; hayat boyu diyet yapılabilir mi? Hayat boyu diyet yapmak mümkün değildir. Fakat doğru, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığıyla sağlıklı yaşama kavuşulabilir. Canınızın istediği gıda maddelerini ölçülü olarak tüketebilirsiniz. Tatlı gereksinimleriniz için ise saat 15.00’e kadar dengeli bir biçimde karşılamaya çalışılabilir. Aynı şekilde karbonhidratlardan kaçmak yerine, dengeli ve ölçülü olarak tüketilebilir.

Kısaca dengeli beslenen her insanın vücudunda büyüme ve gelişme ile ilgili bir sorunla karşılaşılmaz.

 

Begüm ERBAYKENT

Beden Eğitimi Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 2135 0 26 Nisan 2017, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları