Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Çok Çalışan Babalara…
Çok Çalışan Babalara…
Çok Çalışan Babalara…

Zamanın hızına ve geçim kaygısına, çocuklarının geleceğine uyum sağlamaya çalışan babalarımız hep çok çalışan taraf olmak zorunda kaldılar.


Yoğunluğun içinde kaybolan ve kendisini ailesinden, çocuklarından mahrum bırakmak zorunda kalan yine babalarımız oldu. Bu durum karşısında biraz empatik tavır sergilemek gerekir. Onları, ilgisizlik ve zaman ayıramamakla suçlamak evlat gözünden biraz kolay olsa da babalarımızın gözünden bu hayat nasıl akıyor acaba düşünmeden geçmemek gerekir.

Çok çalışan babalar kendi çocukluklarını, gençliklerini genellikle yokluk ve zorluk içinde geçirmiş olan kişilerdir. Kendi yaşadıkları yokluk durumunu da çocuklarına yaşatmamak için çok çalışmayı tercih etmişlerdir. Ailelerini rahat ettirme çabasını, onlarla zaman geçirmeye tercih etmiş kahraman adamlardır babalarımız.

Peki biz evlatlar ne kadar anladık onları… Omzuna yatıp konuşma isteğimiz şımarıklık mıydı? Yoksa çok özlemekten kaynaklı bir iç burukluğu mu? Hayat ne yazık ki her zaman çift taraflı mutluluk sunmuyor insanlara. Bir taraf beklemek bir taraf hep çok çalışmak zorundadır ne yazık ki…

Kocaman bir yılın sadece bir gününü onlara ayırıp gülücükler saçmak, vicdan rahatlatma çabasından başka nedir?

Her gün babalarımızın, çok çalışan ve çocuklarının an’larını kaçırmak zorunda olan babalarımızın armağanı olsun…

Azize Çalışkan
Biyoloji Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 1406 0 22 Haziran 2018, Cuma

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları