Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Çocuklarda Vatan Sevgisi
Çocuklarda Vatan Sevgisi
Çocuklarda Vatan Sevgisi

Vatanseverlik duygusunun nesillere kazandırılmasında tarih eğitimi en etkili yöntemdir.


Değerler, bireylerin düşünce ve davranışlarının aynı zamanda toplumdaki sosyal kontrol mekanizmalarının temelidir. İnsanların bireysel olarak, toplumu da göz önüne alarak, olay ve durumlara yönelik yaklaşımlarında ve sosyal ilişkilerinin düzenlenmesinde, bu düzeni sağlamaya çalışırken de değerlendirme, karar verme, seçme süreçlerinin kaynağını oluşturur. Bu yüzden değerler bireylerin hayatlarını düzenleyici ve yönlendiricidir. 

İnsan yaşamında değerlerin önemi ömür boyu devam ederken değerlerin temeli erken çocukluk döneminde atılıp kişiliğin oluştuğu ergenlik dönemlerine kadar en önemli evreler tamamlanır. Değerler eğitimi ailede başlayarak çocuğun okula başladığı dönemden itibaren aile ve okul arasındaki iş birliği ile devamı sağlanır. 

Hem okulun hem de ailenin çocuğa verdiği değerler eğitiminden çocuğun bağımsız hissetmesini, toplumsal değerlerine sahip çıkmasını sağlayan en önemli değerlerden biri de vatanseverliktirBiz yetişkinler çocuklara vatanseverlik değerini kazandırırken bunun önemini, toplumsal düzeni ve devamlılığı sağlamak olduğunu, bilinçli bireyler yetiştirmek ve sağlıklı bir toplum temelini oluşturmayı öğretmeliyiz. 

Vatanseverlik duygusunun nesillere kazandırılmasında tarih eğitimi en etkili yöntemdir. Çocuklarımıza bugün ülkemizde bağımsız bir şekilde yaşıyor oluşumuzun hangi koşullarda gerçekleştiği anlatılmalıdır.

Burada en büyük görev aile üyelerine düşmekle birlikte biz öğretmenlerin de sorumluluğu büyüktür. Yaşadığımız toprakların sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerini, onları nasıl korumamız, saygı duymamız gerektiğini, ülkemizin her bir köşesinin nice medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve şu anda üzerinde yaşadığımız evimizin, yurdumuzun nasıl kazanıldığını anlatmak çocukların ülkesine olan saygısını, sevgisini ve bağlılığını artırır.

Çocuklarda vatanseverlik değerinin kazandırılması biz bilincinin oluşmasını sağlar ve bu da topluma saygılı, hoşgörülü bireyler yetişmesinde önemli bir alt yapıdır. Ülkesini seven bireyler tüm dünyayı ve insanlığı seven, sayan ve anlayan bireyler olacaktır.

Unutmayalım, mutlu çocuklarımız yarına mutlu bir gelecek bırakacaktır.

 

Merve ÖZKAPI

Bahçelievler Okyanus Koleji Rehber Öğretmeni


  • Paylaş

Ortaokul 5490 1 20 Kasım 2017, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar
Ejder Kağan Nedirli / 05 Aralık 2017, Salı 01:16
Çok güzel bir yazı :)
Rehber öğretmenimiz olan sevgili Merve Özkapı'yı kutluyorum
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları