Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bir Keşiftir Öğretmenlik...
Bir Keşiftir Öğretmenlik...
Bir Keşiftir Öğretmenlik...

Bir Keşiftir Öğretmenlik…


Geçmişte yaşamış olan insanlar dünyamızın yuvarlak olmasına ihtimal vermiyorlarmış. Dünyamız onlara göre düz bir kara parçasından ibaretmiş. Dünya üzerinde yaşarken, dünyamızın küre şeklinde olabildiğini görebilmek mümkün değildir. Dünyamız çok büyük olduğu için ve o dönem de seyahat imkanları kısıtlı olduğu için insanlar sadece kendilerinin yaşadığı alan dünya olabileceğine inanıp öyle yaşamışlar.

Kainata gelmiş, şu an yaşayan ve gelecek olan her insanın farklı ilgi, yetenek ve özellikleri vardır. Biz öğretmenlerin dünya ile yeni yeni tanışmaya başlayan öğrencilerimize sadece kendi branşımıza yönelik, sadece bir alanda başarıya ve nota endeksli sığ bir bakış açısıyla bakmamız bu şekilde gayret göstermemiz pek doğru olmayacaktır.

Yeryüzünün en kıymetli ve en pahalı taşlarından biri olan elmas, yer altında fark edilebilinmeyi ve ulaşılabilinmeyi bekler. Birisi tarafından fark edilip çıkarıldığında değeri de ortaya çıkar.

Bunun gibi bütün çocukların içinde keşfedilmeyi bekleyen elmastan daha özel daha kıymetli ilgi ve yetenekleri mevcuttur. Söz gelimi bir öğretmen öğrencisinin ilgisini ve yeteneğini fark edip öğrencisiyle bunun değerini ortaya çıkarıp, üzerine çalıştıkça hem öğretmen yaptığı işten, mesleğinden daha fazla keyif alacak hem de öğrencisi bu farkındalığıyla ömür boyu başarı merdivenlerini tırmanacaktır.

Yapmamız gerekenler bir eğitimci bilinciyle öğrencilerimize yaklaşmak, öğrencimizin gizli özelliklerini fark etmek bu yönde desteklemek, yüreklendirmek, bilgi ve eğitim ışığında geliştirmek ve küçük bireyi en güzel şekilde biçimlendirmeye gayret etmektir.Bunları yaparken tek bir kritere göre değerlendirmeyelim ve bir öğretmen olarak içimizdeki keşfetme aşkını hiçbir zaman kaybetmeyelim.

Her öğrenci keşfedilmeyi bekleyen bir “elmas” gibidir.

 

VEDAT ŞAHİN

FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ


  • Paylaş

Ortaokul 2188 0 28 Haziran 2017, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları