Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ailecek Bir Günde Neler Yapılabilir?
Ailecek Bir Günde Neler Yapılabilir?
Ailecek Bir Günde Neler Yapılabilir?

Aile bağlarını güçlü tutmanın yolları


Elbette pek çok şey. Ailenizin duygu iklimini, alışkanlıklarını siz daha iyi bilirsiniz. Burada bir kaç öneri var. Maksat size hatırlatıcı olsun, yapılabilecekler konusunda size yeni şeyler çağrıştırsın.

Fotoğraf albümünü çıkarın. Kendi öykünüzü bu fotoğraflarla anlatırken, çocuklarınız da kendi kısa öykülerini anlatmasına fırsat verin. Fotoğrafları tekrar beraber derleyin.

Fotoğraflarda görülen herkes için anlatacak olumlu, güzel anekdotlar bulunuz.

Kendi aile büyüklerinizi ziyaret edin. Bu ziyaret bir kutlama şeklinde olsun. Yani büyük aile buluşması. Bunun için etkinlikler tasarlayın. Beraber söylenebilecek karaoke şarkıları seçin, büyüklerin veya sizlerin anlatılmasını istediğiniz anıları, hatıraları belirleyin sonra da anlattırın. Beraber soy ağacı çıkartın. Eğlenceli sohbetler oluşması için çocukların büyüklerine soracağı röportaj soruları belirleyin.

Beraber yemeğe çıkın, sakin bir yer olsun, yemek bahanesiyle yüz yüze iletişim kurduğunuz bir arada olduğunuz bir kaç saat. Açık havada bir yerde piknik de olabilir. Önemli olan birilerinin yemek hazırlamakla uğraşırken yorulmaması.

Beraber uçurtma uçurun. Aynı uçurtmanın ipini beraber tutmanın, koşmanın aynı noktaya gözlerinizi kısarak bakmanın keyfini yaşayın. Bu arada güneş gözlüğünün, gözlerinizi gizlemesine izin vermeyin. İp atlayın.

İp atlayın. Bir ucunu siz bir ucunu eşiniz ve ip atlayan çocuğunuz. Bu harika bir mutluluk tablosu olabilir. Hiç tarzınız olmasa da bugün enerjik olun. Bu sizi de mutlu edecek bir özveri olacak.

Beraberce bir duvar boyayın. Evde veya bahçede bir duvarı rengarenk boyayabilirsiniz. 'Düzgün, güzel olsun' kaygısını yaşamadan, aslında beraber aynı duvarı boyuyor olmanın, özel bir anı icat etmenin keyfine odaklanın.

Şehir dışına kısa bir yolculuk yapın. Varacağınız yer bir otel, bir restoran olabilir ama burada önemli olan beraber yola çıkmak, yolda olmak. Bunu hissedin, hissettirin. Yan yana, aynı yöne giden insanlar olduğunuzu fark edin.


Bora Serhat ÇELİK

Lise PDR Bölüm Başkanı


  • Paylaş

Lise 2259 0 17 Mayıs 2017, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları