Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 21. Yüzyıl Becerileri Ve Dil Edinimi
21. Yüzyıl Becerileri Ve Dil Edinimi
21. Yüzyıl Becerileri Ve Dil Edinimi

Dil eğitimi, büyük oranda değişiyor. Geleneksel eğitim düşüncesi, bilgiyi nasıl öğrendiğimiz, öğrettiğimiz ve edindiğimiz konusunda yeni ve daha yenilikçi yollar buluyor.


Günümüzde teknolojiye meraklı öğrenciler, parmak uçlarıyla birçok kaynağa ve bilgiye ulaşabilme gücüne sahipler. Bugünün gençleri, ikinci bir dili öğrenmenin üst düzey bir işte ya da uluslararası bir pozisyonda bir fayda sağladığının farkındalar. Fakat bugünün iş piyasası, sadece dil bilgisinden daha fazlasını gerektirmektedir. 21. yüzyılda, iyi bir iş ve kariyer için kapsamlı temel becerilerin yanı sıra dil ve dilin de ötesinde diğer alanlarda yeterliliklere sahip olmak gerekmektedir. 21. yüzyıl becerilerinden bazıları şunlardır:

İletişim ve İş Birliği

Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme

Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünme 

Etkili iletişim ve iş birliği kuramayan bir birey, modern dünyada rekabet ederken birçok zorluk ile karşılaşabilir. Bu nedenle etkili iletişim becerilerini öğretmek, 21. yüzyıl becerileri arasında en önemlilerinden biridir. Çoğumuzun en çok yaptığı şey konuşmaktır. Öğrencilerin yabancı dili öğrenirken iletişim kurma, kendilerini açık bir şekilde ifade etme, uygun kelimeleri seçme vb. becerilerini geliştirmek için kelime bilgisinin yanında dil bilgisinin de etkili iletişim kurmak için önemli bir rolü vardır.

Eleştirel düşünce ve eğitim arasındaki bağlantı açık ve nettir. İyi düşünmeden iyi öğrenilemez. Herkesin de bildiği gibi, eleştirel düşünme, kişinin kariyerindeki ve yükseköğretimdeki başarısına katkıda bulunmaktadır. Eleştirel düşünmeyi öğrenmek; öğrencilerin yüksek seviyede bir konsantrasyon, daha derin analitik düşünme gibi becerilerinin gelişmesini sağlar. Peki, eleştirel düşünmeyi sağlayan beceriler hangileridir? Bunları analiz etme, yorumlama, problem çözme ve mantık oluşturmadır. Öğrencilerin bu becerileri kazanmaları hayati önem taşır. Yabancı dil öğrenirken bu beceriler; öğrencilerin dili hızlı öğrenmesi, kendi ana dili ile bağlantılar kurması ve bilgiyi edinmesinden çok, bilgiyi öğrenmesine katkı sağlamaktadır.

Okyanus Koleji öğretmenleri olarak bizler, öğrencilere dil eğitimi verirken aynı zamanda bazı kalıpların ötesinde düşünme imkanı da sunuyoruz. Öğrenciler, yabancı bir dil öğrenirken farklı kültürleri de keşfediyorlar. Elbette, bu becerileri tanımlarken sadece İngilizce öğretmekten söz etmiyoruz, bunun yanı sıra öğrencilerimizi 21. yüzyıl becerilerine hazırlamak için kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Teknolojik açıdan gelişmiş bir atmosferde bağımsız veya gruplar halinde çalışma yapmalarını sağlıyoruz. Bilindiği üzere 21. yüzyıl dil kitapları ve uygulamaları, akıllı tahtaların yardımı ile İngilizce öğretimi ve öğrenimine büyük bir katkı sağlamaktadır. Amacımız, öğrencilerin eğlenceli bir şekilde dili öğrenirken aynı zamanda etkili iletişim kurma, iş birlikçi öğrenme, eleştirel düşünme, yaratıcı ve yenilikçi düşünme becerilerini de geliştirmelerine katkı sağlamaktır.

 

Osman KANDEMİR

İngilizce Öğretmeni 


  • Paylaş

Ortaokul 2153 0 26 Nisan 2017, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları