Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 15 Mayıs Dünya Aile Gününü Çok Sevdik
15 Mayıs Dünya Aile Gününü Çok Sevdik
15 Mayıs Dünya Aile Gününü Çok Sevdik

15 Mayıs Dünya Uluslararası Aile Günü


Adında 'Dünya' geçse de ünvanı 'uluslararası' olsa da pek çok kimsenin bilmediği ama kutlanılası bir gün 15 Mayıs Dünya Uluslararası Aile Günü. Birleşmiş Milletler 1993 yılında aldığı kararla 1994 yılından itibaren kutlanılan bu günün bilinmesini, tanınmasını kendimize görev bildik. Amacımız toplumun temel birimi olan aileye ait konulara kamuoyunun dikkatini çekmek ve bu yönde bir eğitim kurumu olarak sorumluluk almak, örnek olmak.

Dünya Aile Günü'nün öncesinde, 23 Nisan Çocuk Bayramı, ardından anneler günü; ardından ise Babalar Günü gelmekte. Baharın mis gibi nisan, mayıs, haziran aylarına; bu güzel günlerin serpilmiş olması tesadüf gibi gelmiyor. Takvim yaprakları adeta 'Çocuklar, anneler, babalar, aile ... Bunlar özen gösterilmesi, korunması, emek verilmesi gereken, güzellikleri hak eden değerlerdir.' diyor.

Biz 15 Mayıs Aile Gününü çok sevdik. Anneler ya da babalar gününde, o günü buruk yaşayan çocuklar veya yetişkinler olabilir ama 15 Mayıs öyle mi? Herkesin bir ailesi, 'ailem' dediği sevdikleri vardır. Sonra aile gününde tek bir kişi ilgi odağı olmaz, ailenin her üyesi ne kadar özel, ne kadar şanslı olduğunu bilir. Hani sevgi için derler ya 'paylaştıkça çoğalır.' İşte bu söz tam bugün içindir çünkü yuvanızdaki her birey diğerine sundukça çoğalan sevgiyi göstermeye, anlatmaya, hissettirmeye çabalar. Bir arada 'biz' duygusuyla dünya tarihinin aynı zamanında, coğrafyanın aynı mekânında yaşamanın mutluluğunu beraberce hatırlarız.

15 Mayıs Aile Günü Kutlu Olsun

 

Okyanus Koleji Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü

 

 


  • Paylaş

Lise 1365 0 15 Mayıs 2017, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları