Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | “Yüksek Potansiyelli Öğrencileri Tanılama Projesi” Başlıyor
“Yüksek Potansiyelli Öğrencileri Tanılama Projesi” Başlıyor
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Okul Öncesi Bölümü ve Üstün Zekalılar ve Yetenekliler İlkokul Bölümü Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir projeye imza atıyor.

"Yüksek Potansiyelli Öğrencileri Tanılama Projesi" kapsamında Aralık 2015- Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul’da yer alan Okyanus Kolejleri kampsüslerindeki Okul Öncesi  öğrencilerine ücretsiz Stanford Binet Zekâ Testi uygulanacak.

Yüksek Potansiyelli Öğrenciler Tanılanacak

Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Bölüm Başkanı Hamit Bekçi proje ile ilgili olarak “Okyanus Kolejleri’nin ‘Her Çocuk Özeldir’ felsefesinden yola çıkarak böyle bir çalışmayı başlattık. Projenin amacı 54-68 aylık  okul öncesi öğrencilerimize uygulanacak zekâ testi taramasıyla yüksek potansiyelli öğrencilerimizi tanılamak ve ailelerine doğru yönlendirmelerde bulunmaktır” dedi.

Psikologlar Proje İçin Özel Eğitim Aldılar

Okyanus Kolejleri’nin "Yüksek Potansiyelli Öğrencileri Tanılama Projesi" kapsamında görev alacak okul öncesi ve ilkokul psikologları uluslararası geçerliliğe sahip olan Stanford Binet Zekâ Testi eğitimi aldılar.

Tüm Üstün Zekâlılar Derneği’nde (TÜZDER) 7 ve 8 Kasım 2015 tarihlerinde Uzm. Psk. Yusuf Menki tarafından verilen eğitimde testin uygulanışı ve rapor yazma süreci yapılan uygulamalar üzerinden anlatıldı. Eğitim sırasında örnek vakalar üzerinden dikkat edilmesi gereken süreçler gözden geçirildi. Eğitim sırasında yapılan uygulamalar sayesinde psikologlar deneyim kazandılar. Eğitimin sonunda psikologlara TÜZDER tarafından hazırlanan sertifikaları dağıtıldı.


Haber
:
Eda N. OĞUZ, Hamit BEKÇİ, Aydın DOLAN
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
01 Aralık 2015, Salı 15:28
Okunma
:
25.455 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Hülya Köse / 04 Aralık 2015, Cuma 09:43
Neden sadece İstanbul okulları?
Diğer İllerdeki potansiyelli çocuklara yönelik nasıl bir yöntem izlemeyi düşünüyorsunuz?
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları