Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanuslu Berfu Cengiz'den İstanbul Cup'ta Dev Galibiyet
Okyanuslu Berfu Cengiz'den İstanbul Cup'ta Dev Galibiyet
  • Paylaş
TEB BNP Paribas WTA İstanbul Cup elemelerinin ilk maçında korta çıkan Okyanuslu raket Berfu Cengiz, kendisinden 17 yaş büyük, tecrübeli Ukraynalı Yuliya Beygelzimer önünde müthiş bir galibiyet elde etti.

İstanbul Garanti Koza Arena'da 20 Temmuz 2015 Pazartesi günü başlayan TEB BNP Paribas İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda WTA klasmanında 844. sırada yer alan 15 yaşındaki Okyanuslu Berfu Cengiz, 177 numarada bulunan Yuliya Beygelzimer’i 2-1 yenerek inanılmaz bir başarıya imza attı. Venus Williams ve Caroline Wozniacki, Anastasıa Pavlyuchenkova gibi kadın tenisinin en büyük isimlerinin de mücadele ettiği turnuvada kendi klasmanında mücadele eden Cengiz, aldığı galibiyetle önemli bir başarıya imza atarak klasmanında hanesine puan ekledi.

Berfu Cengiz kazandığı maç ile ilgili olarak NTV Spor'da vermiş olduğu röportajda, "Benim için unutulmaz maçlarımın arasında ilk sırada yer alacak bir maç oldu. Çok tecrübe edindiğim bir maç oldu. İlk iki sette iyi bir oyunla öne geçtim son sette ise geriden gelip galibiyete ulaştım. İnanılmaz bir duyguydu.  Bu benim için ilk basamaktı, seneye gerçekleşecek olan turnuvada çok daha iyi başarılar elde edeceğime inanıyorum." dedi.

"Kariyer Hedefim Dünyanın 1 Numarası Olmak"

NTV Spor'da tenise nasıl başladığını da anlatan Cengiz, tenise 5 yaşında başladığında şehir dışındaki turnuvalara gidebilmek için hem antrenörü hem de babası olan Hakan Cengiz ile karavan ile seyahat ettiğini belirterek, "Büyük emek vererek bugünlere geldim ve daha gidecek çok yolum var. Her gün 5 saat antrenman yapıyorum ve iki saatlik de kondisyon çalışmam oluyor. Bu yıl hedefim ilk 500’e girmek. Kariyer hedefim ise dünyanın bir numarası olmak. Küçükken babam bana çok Kim Clijsters maçlarını izletirdi. İdolüm ise Kim Clijsters ama oyun stili olarak Garbine Muguruza’yı çok beğeniyorum." dedi.

Turnuva 26 Temmuz 2015 tarihine kadar devam edecek.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
24 Temmuz 2015, Cuma 09:30
Okunma
:
2.882 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Bora Serhat Çelik / 07 Ağustos 2015, Cuma 23:41
Berfu'ya teşekkürler. Başarısı daim olsun. Emek veren öğretmenlerine ve ailesine de tebrikler.
Erdem ÜZAM / 12 Ekim 2015, Pazartesi 09:48
Tebrikler Berfu. Gurur verici başarılarına en kısa zamanda hedeflediklerini de ekleyebilmen temennisiyle başarılarının devamını diliyorum.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları