Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanuslu 12. Sınıf Öğrenciler Ders Başı Yaptı
Okyanuslu 12. Sınıf Öğrenciler Ders Başı Yaptı
  • Paylaş
Bu yıl üniversite sınavına girecek olan Okyanus Kolejleri 12. sınıf öğrencileri YGS-LYS hazırlıklarına 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü başladı.

"En İyi Üniversiteyi Kazandırıyoruz; En iyi üniversite ise öğrencinin yetenek, ilgi ve kişiliğine en uygun olan üniversitedir." sloganı ile öğrencilerini üniversiteye hazırlayan Okyanus Kolejleri'nde 12 sınıf öğrencileri ilk aşaması Haziran ayında gerçekleşen YGS-LYS Hazırlık Yaz Kampı'nın ardından okulların açılmasına bir ay kala erken ders başı yaptı. Cumartesi günü de dahil olmak üzere haftada 6 gün ders işleyecek olan öğrenciler, üniversite sınavına erkenden hazırlanmaya başlayarak bir adım önde olacaklar. 

15 Günde Bir YGS Denemesi Uygulanacak

Türkiye genelinde 50 bin öğrencinin gireceği YGS Deneme Sınavlarının ilki okulların açıldığı ilk hafta tüm Okyanus Kolejleri kampüslerinde gerçekleşecek. Öğrenciler bu deneme sonucunda bir aylık erken çalışmalarının kazanımlarını görebilecekler. Ayrıca öğrenciler sınav sonuçlarına göre hafta içi ve hafta sonu etütlerinde eksiklerini tamamlama fırsatı bulacaklar.

Kariyer Kulüpleri Okyanus'ta

Öğrencilerin gerçek ilgi ve yeteneklerini keşfederek, sistemli olarak eğitsel ve mesleki gelişimlerini desteklemek, doğru kariyer ve üniversite yönlendirmesini amaçlanan Okyanus Kolejleri Kariyer Kulüpleri ile öğrenciler geleceklerini şekillendirebilecekler. 

MAPP Öğrencilere Rota Buldurur 

Eğitim alanında Türkiye’de ilklere imza atan Okyanus Kolejleri’nde ilk kez lise öğrencilerine bir kariyer değerlendirme analizi olan MAPP uygulanmakta. MAPP ile öğrenciler, küçük yaşlardan başlayan öğrenim yaşamlarına somut hedefler seçebilecekler.

Üniversiteye hazırlık sürecinin en önemli noktası da öğrenimin devam edeceği bölüm seçimidir. Çünkü bölüm seçimi bir yaşam biçimi tercihidir. Doyumlu, sağlıklı bir hayat için doğru meslek önemliyse bunun için çok özel bir araç: MAPP.

Kapsamlı MAPP Raporu Okyanus öğrencilerine, en uygun 20 genel kariyer alanı sunar. Meslek eşleştirme bölümüyle öğrencinin aklındaki “Bu meslek bana uygun mu?” sorusuna yanıt verir. 570 mesleğin uygunluk sıralamasını yapar. Öğrenciler bu listeye göre kendilerine en uygun mesleği seçerek yeteneklerini keşfedebilirler.

 


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
04 Eylül 2015, Cuma 12:46
Okunma
:
11.503 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları