Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Öğrencileri Karnelerini Aldı
Okyanus Kolejleri Öğrencileri Karnelerini Aldı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri öğrencileri 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının 12 Haziran 2015 Cuma günü aldığı karne ile tamamladılar.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı itibari ile 14 kampüsünde 8 bini aşkın öğrenciyi geleceğe hazırlayan Okyanus Kolejleri’nde öğrenciler karnelerini aldılar. Uzun bir eğitim öğretim döneminin ardından, bir eğitim yılı boyunca yaptıkları çalışmaları tamamlayan öğrenciler, başarılarını karnelerinde görmenin yanı sıra tatile çıkmanın mutluluğunu yaşadılar.

Üç aylık yaz tatiline çıkacak olan öğrencilere ve velilere Okyanus Kolejleri PDR Bölüm Başkanı Bora Serhat Çelik'ten Mektup Var!

"Ve Tatil Başlar...

Okulların tatil oluşunun öğrencilerde ve velilerde uyandırdığı duyguyu, okul çantasını sırtımızdan çıkardığımızda hissettiğimiz hafifleme hissine benzetebiliriz. Doğal olarak tatilde okulun beraberinde getirdiği sorumluluklar azalıyor.

Bu satırları sadece öğrenciler için değil, değerli velilerimizi de düşünerek yazıyorum.  Çünkü 94 gün sürecek bir tatil, büyümekte olan öğrencilerimizin kendi başlarına değerlendirebileceğinden çok fazla bir zaman. Eğer bu yaz dönemin ona rehberlik edecek bir velisi olmazsa yaşanacak durum, ihtiyacından çok fazla miktarda harçlıkla denetimsiz bir halde yolculuğa çıkan çocuğun durumuna benzer.

Okullar Tatil, Öğrenmeye Devam

21. Yüzyılın temel becerisi öğrenmek. Okulumuzda çok sık dile getirdiğimiz, eğitim - öğretim faaliyetlerimize de yön veren 'öğrenmeyi öğrenmek', gelecek denilen ve ardındakini tam olarak ne olduğundan emin olamadığımız kapıyı açan bir anahtar. Gerek anne-babaların veya çocuğa veli diğer yetişkinlerin gerekse çocuklarımızın yarına kalması için 'hayat boyu öğrenen' olmak çok önemli bir yetkinlik. Bu yetkinlikte 'zaman' dediğimiz zemin üzerinde kazanılmakta. Ve tatil zamanı/tatil zemini bunun için harika bir fırsat.

Toplanın ve Planlayın

Bugün başlayan ders tatili 14 Eylül 2015’e kadar devam edecek. Bu uzun sürenin yararlı olması için mutlaka planlama yapılmalı. Bu planlama yapılırken öğrencimiz ve velisi, çocuk ve ebeveyn rollerinde bir masa etrafında olmalı. Çünkü yapılacak olan çalışma kocaman bir yaz tatilini projelendirmek olacak. Ekranınızdan açacağınız, günlerine notlar alabileceğiniz takvim araçlarını da kullanabileceğinizi hatırlatmak isterim. Sadece kağıt kalemle de yapılabilecek bu planlama, aslında zaman yönetimi yeteneğinizi deneyeceğiniz bir çalışma da olacak.

'Çocuklar Tatil Ben Değilim' Diyorsanız

O halde çocuğunuzun size daha çok ihtiyacı var. 'Az olan şey daha değerlidir.'  yasasından hareketle, çocuk ve ebeveynin ortak olacağı zamanları işaret etmekte fayda var. Hafta sonları ve hafta içi akşamları gibi yetişkinlerin kendilerini çocuklarıyla geçen zamanda tazeleyecekleri; çocukların ise yalnız geçen zamanın sıkıntısından kurtulacakları zaman dilimlerini iyi kullanmalı.

Diğer zaman dilimlerinde yapılacak şeyler öyle planlanmalı ki gün sonunda velisi çocuğuna 'Bugün neler yaptın?' diye sorduğunda aldığı yanıt  'hiiiç' olmasın. Bu durumda her güne çocuğun gelişim evresi göz önünde bulundurarak keyif alacağı etkinlikler yerleştirilmeli.

Alışkanlıklar, Bazen Kazandırır Bazense Kaybettirir

Kazandıracak olanlar 'iyi' kaybettirecek olan ise tahmin ettiğiniz gibi 'kötü' alışkanlıktır. Kazandıran iyi alışkanlıklara örnekler; erken kalkmak, spor yapmak, kitap okumak, öğrenmek için ekranları kullanmak,  hobi edinmek, acemice yapılan bir işte ustalaşmak için tekrar tekrar uğraşıya devam etmek, kültürel merakla hareket etmeyi alışkanlık etmek. Bu yazın bizleri ve çocukları yararlı alışkanlıklar kazandırmak için fırsatlar sunduğunu da hatırlayalım.

Değerli veliler, sevgili öğrenciler,

14 Eylül'de başlayacak olan yeni 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı için biz Okyanus Koleji öğretmenleri sizlere karnelerini verip uğurladıktan sonra tüm yaz sürecek olan hazırlıklara başladık bile. Siz de hazırlanın. Çünkü yarın, içinde pek çok güzelliği saklayan ve bugünden şekillenen bir mucize. Sağlıklı, keyifli, aktif bir tatil diliyoruz."


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
12 Haziran 2015, Cuma 12:47
Okunma
:
3.600 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları