Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Lise "Kompozisyon Performans Etkinliği"
Okyanus Kolejleri Lise "Kompozisyon Performans Etkinliği"
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri, Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde, 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine yönelik, 2016 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında ve tüm dönem devam edecek olan "Kompozisyon Performans Etkinliği" düzenliyor.

Okyanus Kolejleri olarak 2016 eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında ve tüm dönem devam edecek olan "Kompozisyon Performans Etkinliği" çerçevesinde, her aya bir konu belirleyerek öğrencilerin yazma yetisini geliştirmeyi, güzel Türkçemiz'in en güzel şekilde kullanılmasını sağlamayı hedefliyoruz.

Her ayın son haftası zümre öğretmenlerince toplanacak olan bu çalışmalar incelendikten sonra öğrenciye dönüt verilecek ve öğrencinin çalışması üzerinden bir değerlendirme yapılacaktır.

Etkinliğin Amacı

Okyanus Kolejleri olarak, öğrencilerin edebiyatın zevkli, renkli, çekici bir dünya olduğunu hissetmeleri, kendi yeteneklerinin farkına varmalarını amaçlıyor ve bu doğrultuda çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.

Öğrencilerin, imgelem güçlerinin sınırlarını zorlayarak üretmeleri, kendilerini en iyi biçimde, en doğru, en güçlü estetik söylemlerle anlatabilmeleri ile yaşamı kavrayabilmeleri için onlar için fırsatlar yaratmaya çalışıyoruz.

Bu amaçlar doğrultusunda, "Kompozisyon Performans Etkinliği"nin temel amaçlarından bir diğeri de, öğrencilere herhangi bir konu hakkındaki duygu, düşünce ile birikimlerini plânlı olarak yazabilme yeteneği kazandırmak.

Yapılacak bu etkinlikte öğrencilerin teslim ettikleri performans uygulamaları, performans notu olarak değerlendirilecektir.

Aylara Göre Konu Dağılımı Şu Şekildedir:

08-29 Şubat tarihleri arası “Güzellik ve Çirkinlik”

01-31 Mart tarihleri arası “Dostluk”

01-30 Nisan tarihleri arası “Mutluluk”

01-31 Mayıs tarihleri arası “Aile”

Performans Uygulamasını Hazırlarken Dikkat Edilecek Hususlar:

1. Çalışmalar çizgisiz bir A4 kâğıdına el yazısı ile oluşturulacak,

2. Kompozisyon yazım ve noktalama kurallarına uygun olmalıdır,

3. Aşağıda belirtilen kâğıt düzenine dikkat edilmelidir,

4. Çalışmalar iki sayfayı geçmemelidir,

5. Yazılar azami derecede okunaklı ve açık olmalıdır,

6. Yazmaya başlamadan önce mutlaka aşağıda verilen açıklama okunmalıdır.

Kompozisyon Yazımı Hakkında:

Kompozisyon kavramı, düşünce gücüne sahip olanların görüş, fikir ile duygularıyla gözlem, deney ile tecrübelerini seçilen konuyla ilgisi ölçüsünde plânlayıp, dilin kurallarına uygun olarak yazması, anlatması biçiminde tanımlanabilir.

Kompozisyon, kurallara uygun şekilde yazılarak ilgi çekici bir "Başlık" ve "Giriş, Gelişme, Sonuç" bölümlerinden oluşturulmalıdır.

Sayfa, sol taraftan 3 cm, sol taraftan da 1,5 cm boşluk kalacak şekilde düzenlenmelidir.

 


Haber
:
Abdülkadir ARSLAN
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
19 Ocak 2016, Salı 15:30
Okunma
:
11.278 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları