Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kurucumuz Orhan Özbey Habertürk'ün Konuğu Oldu
Kurucumuz Orhan Özbey Habertürk'ün Konuğu Oldu
  • Paylaş
Kurucumuz Orhan Özbey 11 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 11.15'te Habertürk TV'de yayınlanan "Yolun Başındayken" adlı eğitim programının konuğu oldu.

Okyanus Kolejleri kurucusu Orhan Özbey, Görkem İldaş'ın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı programda;Türkiye'nin eğitim sistemi hakkındaki yenilikçi görüşlerini belirtti.

 

 "Özel Okula Dönüşüm Türkiye'ye faydalı olacak"

İlk olarak dershanelerin özel okullara dönüşümü değerlendiren Orhan Özbey: ''Türkiye eğitim tarihinde önemli bir dönüşüm yaşıyor. Eski bir eğitimci ve özel okulcu olarak söyleyebilirim ki, bu dönüşüm Türkiye'ye büyük faydalar sağlayacak. Özel okulcuların %2'den % 7'ye kadar çıkacağını düşünüyorum. Özel okul sayısının artması ve MEB'in eğitim teşviki, yaklaşık 180 bin kişiye teşvik vermesi özel okullara ulaşılabilirliği arttırıyor." dedi.

 

"Çocuklar okulu sadece bir öğrenme yeri olarak görmezler"

Öğrenciler okula neden gider? sorusuna cevap veren Orhan Özbey, "Çocuklar okulu sadece bir öğrenme yeri olarak görmez, bir çok yerin paylaşıldığı bir yer olarak görür. Her bir çocuğun sosyal hayata bir partnerle girebilir. Arkadaşlıklar edinmek, oyun oynamak, sosyal hayata açılmak, varsa bir yeteneği ona ortaya koymak için, kendini tanımak için gider. Okulu bir çok şeyin paylaşıldığı bir yer olarak görmek  ve okul yaparken bunu göz önüne alarak okul tasarımı yapmak gerekir." dedi.

 
"Özel Okullar İçin Esnek Müfredat Olmalı"
Özel okulcular olarak en büyük sıkıntının  müfredata % 100  bağlı olmak olduğunu belirten Özbey, "Müfredatın daraltılıp, özel okullara hareket alanı sağlanırsa da rahat hareket edebiliriz. Esnek müfredat daha iyi şeyler yapmamız konusunda bize kolaylık sağlar.  Esnek müfredat inovasyon yapmamız ve kendimizi geliştirmemiz konusunda bize imkan sağlar." dedi.
 
Bütün liseler Kariyer Meslek Lisesi olsun
TEOG sonunda hiç kimsenin açıkta kalmadığını belirten Orhan Özbey, "Gönül ister ki bütün liseler Kariyer Meslek Liseleri olsun; Mimarlık Meslek Lisesi, Hukuk Meslek Lisesi gibi.  Şuanki mevcut liseler cazip değil. Ortaokul başındayken çocuğumuzun ilgi, yetenek ve kişilik özelliklerine göre çocuklarımızı gözlemlemek ve her sene test etmek lazım. Bu test sonuçlarına göre de her sene yer değiştirebileceği esnek bir sistem olmalı. Bu Kariyer Meslek Lisesi'ndeki çocuklarımızın en başarıları lisenin sonunda gerçek üniversitesine gitmeli, diğerleri ara eleman olmalı." dedi.
 
"Üniversite öğrenciyi seçsin"
Okyanus Kolejleri olarak öğrencinin üniversiteye bilgisine göre değil, yeteneğine, kişiliğine ve ilgisine göre yerleşmesi gerektiğine inandıklarını belirten  Orhan Özbey,  "Bu sebeple üniversite öğrenciyi seçsin diyoruz. Bütün Türkiye'de her sene yapılacak ilgi ve yetenek testleri ile  ilgi ve yetenek haritaları ortaya çıksın. Üniversiteler de kendilerine en uygun ve en özgün olan öğrenciyi seçsin. Böyle bir sistem malesef şuanda yok, ama Milli Eğitim buna gelecekte sıcak bakıyor." dedi.
 
Okyanus 6  Yeni Kampüsle Büyüyor
Okyanus Kolejleri'nin yeni açılacak kampüslerine de değinen Özbey, "Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kemerburgaz, Mimarsinan'da ve kesin olmamakla beraber  Kayseri'de  yeni kampüslerimiz açılacaktır." diyerek  sözlerini tamamladı.

Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
11 Nisan 2015, Cumartesi 12:33
Okunma
:
2.879 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları