Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Güneşli Okyanus Koleji Ortaokulu “Cardboard” Etkinliği
Güneşli Okyanus Koleji Ortaokulu “Cardboard” Etkinliği
  • Paylaş
Güneşli Okyanus Koleji Ortaokul öğrencileri tarafından Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi kapsamında 11 Şubat 2016 Perşembe günü Sanal Gerçeklik adı altında Cardboard gözlükleri hazırlandı.

Gelişen teknolojiyi sürekli takip eden Okyanus Kolejleri öğrencileri teknoloji heyecanını bir kere daha Bilişim Teknolojileri dersinde yakaladılar.

Okyanus Kolejleri Güneşli şubesinde Cardboard deneyimi çok başarılı bir şekilde yapıldı. Öğrenciler maketleri birleştirerek 2 mm çapındaki lenslerle cardboard'larını yapıp kendilerini sanal bir dünyanın içinde buldular.

Cardboard (Sanal Gözlük), Google firması tarafından geliştirilen ve kartondan üretilen bir sanal gerçeklik setidir. CARDBOARD,  İOS ve ANDROİD işlemcili telefonların store'larında yer alan küçük çaplı oyun, gezi alanları ve eğlenceli cardboard uyumlu sanal uygulamaların gerçekmiş gibi içlerinde yer almamızı sağlayan bir gözlüktür.

Bu gözlükler akıllı telefonlara yüklenen uygun uygulamalarla çok basit bir şekilde kullanılabiliyor.

Google Cardboard, donanım ve yazılım olarak iki farklı daldan oluşuyor. Cardboard kullanıcılarının  ilgilendiği taraf genellikle donanım olsa da, işin asıl can alıcı tarafı tabii ki yazılım kısmı oluyor. Akıllı telefonunuzu yerleştirdiğiniz ve karton bir kutudan ibaret diye düşündüğünüz Cardboard‘u kullanmak için, cep telefonunuza Play Store'dan veya Apple Sotre'dan indireceğiniz bir uygulamayı kurmanız gerekiyor. Bu uygulama ile beraber 3D sanal gerçeklik deneyimi yaşamak için geriye sadece o karton kutuya sahip olmak kalıyor.

Öğrenciler, cep telefonlarına indirdikleri cardboard uygulamalarıyla lunaparkta nefes kesene binip ülkelerdeki tarihi yerleri ziyaret ettiler. 


Haber
:
Ertan Tayfur
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Emre KOYUNOĞLU
Tarih
:
11 Şubat 2016, Perşembe 17:55
Okunma
:
1.709 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları