Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Güneşli Okyanus Koleji Lise Öğrencilerine Paleontoloji Semineri Verildi
Güneşli Okyanus Koleji Lise Öğrencilerine Paleontoloji Semineri Verildi
  • Paylaş
Güneşli Okyanus Koleji’nde 13 Kasım 2014 Perşembe günü Bilim ve Paleontoloji Derneği tarafından lise öğrencilerine merak uyandıran bir seminer gerçekleştirildi.

Öğrenciler, yeryüzünün oluşumundan başlayan milyarlarca yıllık süreç içinde ilk canlılardan günümüze gelinceye dek yeryüzünde yaşamış olan mikro, makro ve omurgalı organizmaları inceleyen, araştırmalar yapan jeoloji biliminin bir alt dalı olan Paleontoloji büyük merak ile karşıladılar. Yüz binlerce yıl önce dünya yaşamının bir parçası olmuş canlıları inceleyen ve bu manada aslında bilinen insanlık tarihi değil “dünya tarihi” aydınlatmaya çalışan bir bilim dalı olan paleontolojinin bu doğrultuda yaptığı araştırmaların temel başvuru kaynağı ise fosillerdir. 

Öğrenciler Tarihe Yolculuk Yaptı

Öğrenciler, trilobit, yengeç, denizkestanesi, yusufçuk, kozalak gibi günümüzde var olan ya da nesli tükenmiş olan türlerin fosillerini görerek inceleme fırsatı buldular. Ayrıca izledikleri videolarda tavuk başının stabilitesi, Yusufçuk'un saatte 53 km uçabildiğini, trilobitin  minimum alanda maximum görme kalitesine sahip 6 bin gözünün olduğunu öğrenerek semineri tamamladılar.


Haber
:
Ahu AYDIN KARADAĞ
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Ahu AYDIN KARADAĞ
Tarih
:
20 Kasım 2014, Perşembe 15:49
Okunma
:
1.457 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları