Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Fatih Kampüsü 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünü Kutladı
Fatih Kampüsü 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünü Kutladı
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji, İstiklal Marşımızın 96. yıldönümünü kutlayarak İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u andı.

Fatih Okyanus Koleji , İstiklal Marşımızın kabulünün 96. yıl dönümünü kutladı. Törene tüm ortaokul öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile törene başlandı. Ardından okulumuz Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Aliye SEVİNÇ günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Programa İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı video gösterimi ile devam edildi. Hasan Ali Yücel’in “Bayrağım” adlı şiirinin okunmasının ardından ortaokul öğrencilerimiz tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan piyes sergilendi. Hemen akabinde İstiklal Marşımızın on kıtası görevli öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dikkat çekecek şekilde coşku ile seslendirildi. Ardından Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” adlı şiirinin okunması ile programımız devam etti. Ayrıca birlik ve beraberliğimizin devam edebilmesi, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylara dikkat çekebilmek amacıyla Ensar Aktaş tarafından kaleme alınan “Barış İstiyorum” adlı şiirimiz okundu.

Mehmet Akif Ersoy’un milletimizin zor günler geçirdiği dönemde, çok zor şartlar içerisinde, tüm imkansızlıklara rağmen tarih sahnesine adını altın harflerle yazdığını bizlere anlatan “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri öğrencilerimiz tarafından coşkulu bir şekilde okunarak program sona erdi.

İstiklal şairimizin de dediği gibi “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek programımızda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Halil Aktaş
Tarih
:
22 Mart 2017, Çarşamba 10:54
Okunma
:
1.119 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları