Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Avcılar Okyanus Koleji Öğrencileri Soy Ağacını Öğreniyor
Avcılar Okyanus Koleji Öğrencileri Soy Ağacını Öğreniyor
  • Paylaş
Avcılar Okyanus Koleji 5. Sınıf öğrencileri matematik dersinde sıkça sordukları “Öğretmenim, bunlar günlük hayatta nerede işimize yarayacak?” sorusunun yanıtını buldular.

Öğrenciler 21 Kasım 2014 tarihinde kendi ailelerini anne ve baba taraflarından başlayarak gruplandırdılar. Böylece hem aile büyüklerinden kuzenlerine kadar olan sıralamayı gözden geçirmiş oldular hem de verileri gruplandırma kazanımına yönelik etkinlik yaptılar. Öğrenciler yapmış oldukları eserleri 5.sınıf  koridorunda sergileyerek diğer öğrencilerin sunumuna açtı.

Öğrenciler Yaşayarak Öğreniyor

Somuttan soyuta ve uygulanabilirlik ilkelerinin matematik dersinde nasıl kullanıldığını öğrenciler ispat ettiler. Öğrendikleri konuları bir ürün ortaya koyarak gösterdiler.  Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul Müdür Yardımcısı Nilay Coşar  “Bu şekilde hazırlanan matematik etkinlikleri öğrencilerimizin matematik dersine bakışını daha olumlu hale getirmektedir.” ifadesini kullanarak öğrencilere ve matematik öğretmenlerine teşekkür etti.


Haber
:
Hikmet Ökçe
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Elif Kılın, Arzu Kaplan
Tarih
:
19 Aralık 2014, Cuma 14:13
Okunma
:
1.463 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları