Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | AB Projesi Çerçevesinde Danimarka'da Bulunan Ekibimiz Yurda Döndü
AB Projesi Çerçevesinde Danimarka'da Bulunan Ekibimiz Yurda Döndü
  • Paylaş
Öğrencilerinin Birer Dünya Vatandaşı Olmasını Hedefleyen Okyanus Kolejleri, AB Projelerine Büyük Önem Vermekte Olup; Aynı Anda Çok Sayıda Projeyi Yürütmektedir.

“Cross-cultural meetings” toplantılarının Nisan 2016 ayağı, Danimarka’nın Kolding şehrindeki Munkensdam Gymnasium Lisesinde, Türkiye, Danimarka, Litvanya ve İsveç’ten okulların katılımı ile yapıldı. Etkinliklere Avcılar Okyanus Anadolu Lisesinden öğretmen Haluk Karataş ile Ali Batıkan Ok, Sümmeyye Zamur, Ece Yantiri ve Zeynep Arslan’dan oluşan bir öğrenci grubu katıldı. 4-10 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz, partner ülkelerden öğrenciler ile AB’ de kültürel farklılıklar ve ön yargı konularında ortak etkinliklerde bulundular. İki gün boyunca yaptıkları çalışmaları rapor haline getiren katılımcı gruplar; ulaştıkları sonuç bildirgelerini kalabalık bir öğrenci topluluğu önünde sundular.

Proje çalışmaları çerçevesinde derslere de katılan öğrencilerimiz, bilgi ve deneyimlerini geliştirme fırsatı buldular. Öğretmenimiz Haluk Karataş da proje çerçevesinde, Munkensdam Gymnasium’da internet üzerinden Türkiye konulu dersler verdi.

Danimarkalı arkadaşlarının evlerinde kalan öğrencilerimiz, Danimarka kültürünü de çok yakından yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.

Danimarka’nın çeşitli şehirlerine (Kopenhag, Arhus) yapılan gezilere de katılan öğrencilerimiz, ayrıca modern hayvancılık yapılan bir çiftliği de gezip-görme fırsatı buldular.

Proje çalışmalarının bir sonraki mobilite çalışmaları Ekim 2016 tarihinde Istanbul’da yapılacaktır. Bu çerçevede Danimarka, İsveç ve Litvanya’lı öğrenci ve öğretmenler kampüslerimizi ziyaret edeceklerdir.


Haber
:
Kuzey Kayahan SARAN
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Tarih
:
12 Nisan 2016, Salı 00:00
Okunma
:
3.468 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları