Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 'Gösterecek Deneyimiz Var'
'Gösterecek Deneyimiz Var'
  • Paylaş
Okyanus Koleji lise öğrencileri,ortaokul öğrencilerine pozitif bilimlerin kapılarını araladı.

10-21 Nisan 2017 haftasında Fizik, Kimya ve Biyoloji dersleri ile ilgili deneyler yapılarak öğrenciler arasında akran öğretimi uygulandı.Tüm kampüslerde seçilen gönüllü lise öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘Gösterecek Deneyimiz Var’ adlı etkinlik ile öğrenciler birbirleriyle etkileşim kurarak, yaparak-yaşayarak öğrenmeyi gerçekleştirdiler.

Fen branşlarına karşı ilgili, kendine güvenen, araştırmayı seven, ekip çalışması yürütebilen, bilimsel çalışmalara meraklı lise öğrencilerinin 17 Şubat 2017 tarihine kadar kampüslerdeki ilgili branş öğretmenlerine bildirdikleri deneyler arasından seçimler yapıldı. Sunumları gerçekleştirecek öğrenci ve deneylerinin belirlenmesinin ardından branş öğretmenleri gözetiminde deney provaları gerçekleştirildi. Hazırlık sürecinin tamamlanmasıyla birlikte tüm kampüslerde büyük bir coşku ile gerçekleştirilen etkinliğe katılım sağlayan tüm öğrenciler eğlenceli ve unutulmaz bir gün yaşamış oldu.

Okyanus Kolejleri olarak; oluşturmacı anlayışa dayanan öğrenme stillerinin ele alınmasıyla sosyal öğrenme, akran etkileşimi, model alarak öğrenme, yaparak-yaşayarak öğrenme ilkeleri ön plana çıkarıldı. Öğrencilere ‘küçük bir bilim insanı’ gözüyle bakılarak öğrenme sürecine aktif katılmaları sağlandı.

 


Haber
:
Gökay BAKAR
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
21 Nisan 2017, Cuma 16:30
Okunma
:
1.881 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları