TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde, Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir.
İlki 2018'de gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen binlerce gencimiz hayallerini gerçekleştirmek için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir. İlk yılında 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına toplamda 4333 takım, 20 bin genç başvuru yapmıştır. 2019 yılında 19 farklı kategoride teknoloji yarışması düzenlenen yarışmalara 81 il ve 122 ülkeden 17.373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurmuştur. 2020 yılında ise Gaziantep’in ev sahipliğinde 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına 81 il ve 84 ülkeden 20.197 takım, 100 bin genç başvuruda bulunmuştur.
21-26 Eylül 2021 tarihinde, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, geçmişinden aldığı ilhamla, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna emin adımlarla devam etmektedir.
Okyanus Koleji Eryaman Kampüsümüzden 6. sınıf öğrencilerimiz Nehir Vural ve Ada Ayvalı danışman öğretmenleri Bahriye Vural desteğiyle hazırladıkları “Braille Alfabeli Sesli Periyodik Tablo” projesi ile ülkemizdeki 200 bin görme engelli öğrenciye eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor.Projelerinin isminin "Braille Alfabeli Sesli Periyodik Tablo" olduğunu belirten Vural, "Element sınıflarına özel 4 özgün kabartma geliştirdik. Bu kabartmalar normalde hiçbir yerde yok. Bunların hepsini biz yaptık. Örneğin, sağ tarafında tek çizgi olan ametal, üst tarafında tek çizgi olan metal, dört bir yanında tek çizgi olan yarı metal. Çizgisi olmayan ise soygazları temsil ediyor." diye konuştu. Ayrıca periyodik tabloda kullandıkları özgün kabartmaları bu tuşlarda da kullandıklarını anlatan Ayvalı, "Kendi seslerimizi kaydederek bu tuşlara yerleştirdik. Periyodik tablomuzu kullanan engelli öğrenciler çok beğendi. Onların periyodik tabloyu öğrenmesinde kolaylık sağladık. Önümüzdeki süreçte maliyeti düşük olan bu projemiz seri üretime geçirilebilir." şeklinde konuştu.
TEKNOFEST 2021’e katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Haber | Melis DİNÇ | |
Editör | Murat AKDEMİR | |
Tarih | 21 Eylül 2021, Salı 12:48 | |
Okunma | 2.548 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?