Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Lise Öğrencileri l3 NEW-International Innovation and Invention Fair'da DÜNYA BİRİNCİSİ ve DÜNYA İKİNCİSİ
Okyanus Koleji Lise Öğrencileri l3 NEW-International Innovation and Invention Fair'da DÜNYA BİRİNCİSİ ve DÜNYA İKİNCİSİ
  • Paylaş
OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ BAŞARILARINA BAŞARI EKLEMEYE DEVAM EDİYOR: I3NEW’DE (ROMANYA ULUSLARARASI İNOVASYON VE BULUŞ FUARI) OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ DÜNYA BİRİNCİSİ VE DÜNYA İKİNCİSİ!

New World Education Romanian Association tarafından Romanya’da düzenlenen I3 NEW-International Innovation and Invention Fair (Uluslararası İnovasyon ve Buluş Fuarı), 7-16 Aralık tarihlerinde 22 ülkeden 120 proje ekibinin katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleşti.

I3NEW’de; Bahçeşehir Okyanus Anadolu Lisesi öğrencimiz Işıl Özuluğ ile Lara Okyanus Anadolu Lisesi öğrencimiz Hasan Efehan Denizkuşu, Pınar Erkan ve Deniz Öztarhan danışmanlığında geliştirdikleri “Corrosion Inhibitor Wıth Antı-Bacterial Effect From Waste Oils” adlı proje ile; Diyarbakır Okyanus Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz Emir Murat Gül ve Atakan Kanşıray, Goncagül Altun danışmanlığında geliştirdikleri “Recovering Wounds Withs Pennyroyal” adlı projesi ile Science&Technology kategorisinde yarıştılar.

17 Aralık tarihinde yapılan törende ödüller sahiplerine ulaştı. Bahçeşehir Okyanus Anadolu Lisesi öğrencimiz Işıl Özuluğ ile Lara Okyanus Anadolu Lisesi öğrencimiz Hasan Efehan Denizkuşu ALTIN MADALYA alarak DÜNYA BİRİNCİSİ; Diyarbakır Okyanus Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz Emir Murat Gül ve Atakan Kanşıray GÜMÜŞ MADALYA alarak DÜNYA İKİNCİSİ oldular.

Projeleriyle, yurtdışında ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimize bize yaşattıkları gurur ve mutluluk için teşekkür ediyoruz.

 

Öğrencilerimizin kaleminden “Corrosion Inhibitor Wıth Antı-Bacterial Effect From Waste Oils” projesi hakkında:

“Biz bu yolculuğa atık yağların çevreye verdiği zararı nasıl önleyebiliriz düşüncesiyle çıktık. Bildiğiniz gibi yağlar, insanların temel besin gruplarından biridir ve günümüzde kullanılan yağ miktarındaki artış, atık yağ sorununu daha ciddi bir boyuta taşımıştır. Ekotoksik özelliği olan atık yağların; kanalizasyon tıkanması, yeraltı sularının kirlenmesi, evsel kökenli atık su kirliliğinin ve atık su arıtma tesisi maliyetlerinin artması gibi sonuçları vardır. Çalışmamızda, atık yağlardan antibakteriyel etkili korozyon önleyici boya elde ederek atık yağların çevreye olan zararlarını önlemeyi ve atık yağlara alternatif bir kullanım alanı oluşturmayı hedefledik. Uzun süren çalışmalarımızın neticesinde bu başarıları elde etmek onur verici. Her aşamada desteklerini hissettiğimiz danışman öğretmenlerimize ve BARGEM Ekibine çok teşekkür ediyoruz.”


Öğrencilerimizin kaleminden “Recovering Wounds Withs Pennyroyal” projesi hakkında:

“Projemizde hem yaraları kısa sürede tedavi etmek hem de sağlık kurumlarının yükünü hafifletmek için yarpuz bitkisinin sahip olduğu antienflamatuvar, antimikrobiyal ve antiseptik özelliklerinden yararlanarak, antibakteriyel ve yara iyileştirici özelliklere sahip hem ekonomik hem de bitkisel kaynaklı yara örtüsü elde etmeyi amaçlamıştık. Çalışmamızda elde ettiğimiz sonuçları değerlendirdiğimizde yarpuz bitkisinin farklı konsantrasyonlardaki ekstratlarının uygulandığı alanda mitoz bölünmeleri hızlandırmış olduğunu ve bakteri üremelerini azalttığını yaptığımız bu çalışma ile ortaya koymayı başardık. Yaptığımız bu çalışma ile özellikle yatalak hastaların ve diyabet hastalarının yaralarını iyileştirmede umut olacağımı düşünmekteyiz. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir projemizle ilgili hem üniversitede hem de BARGEM laboratuvarında yaptığımız çalışmalar sonucunda Dünya İkinciliği kazandık. Bu süreçte her zaman yanımızda olan bize yol gösteren BARGEM ekibine, danışman öğretmenimiz Goncagül Altun ve Melis Dinç öğretmenimize çok teşekkür ederiz.”


Haber
:
Galaksi
Editör
:
Galaksi
Tarih
:
19 Aralık 2023, Salı 13:42
Okunma
:
1.344 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları