Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz
Öğrencilerimizle Gurur Duyuyoruz
  • Paylaş
Berre Taşdemir ve Zeynep Tuna IYIMA Uluslararası Bilim Yarışmasında Altın Madalya kazandı.

Endonezya Bilim Merkezi tarafından düzenlenen IYMIA 2023 Uluslararası Proje yarışmasında Altın Madalya kazanan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

Halkalı Okyanus Koleji Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerimiz Zeynep Tuna ve Berre Taşdemir Aralık 2022 tarihinde Endonezya’da gerçekleşen I2ASPO uluslarası proje yarışmasında Enerji Kategorisinde Altın Madalya kazanmışlardı. Bu yarışmada ayrıca IYMIA (International Young Moslem Inventor Award)  isimli uluslararası proje yarışmasına finalist olma hakkı kazanan öğrencilerimiz 18-19 Ocak 2023 tarihlerinde birkez daha yarıştılar ve bu sefer Mühendislik alanında Altın Madalya kazanarak gururumuz oldular.

Öğrencilerimiz Bargem danışmanlığında gerçekleştirdikleri “Sentetik Gazlar ve Biyoyakıt Enerji İçin Alternatif Atık Kaynaklar” konulu projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyorlar. Geleceğin en büyük sorunlarından olan çevre kirliliğine ve enerji ihtiyacına çözüm üretmeye çalıştıkları projeleri ile katıldıkları yarışmalarda akademisyenlerin hem mühendislik hemde enerji alanında oldukça ilgisini çekiyor.

Berre ve Zeynep, projelerinde hayvansal atıkların yarattığı kirliliği ortadan kaldırmak ve bu atıkları enerji kaynağı olarak günümüzdeki kullanım alanlarına alternatif ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak şekilde değerlendirilmesini amaçladılar. Projelerini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa mühendislik fakültesi laboratuvarlarında termal işlem yöntemleriyle gerçekleştiren öğrencilerimiz sentetik gazların yanı sıra sıvı formda biyo yakıt elde ederek bu gazların enerji kaynağı olarak kullanılabilirliğini ve kimyasal deneylerle ve hesaplamalarla ortaya koydular.

Projeleriyle, yurtdışında ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimize bize yaşattıkları gurur ve mutluluk için teşekkür ediyoruz.

 


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
23 Ocak 2023, Pazartesi 12:12
Okunma
:
3.165 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları