Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | LİSE ÖĞRENCİLERİMİZDEN TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI
LİSE ÖĞRENCİLERİMİZDEN TÜBİTAK'TA BÜYÜK BAŞARI
  • Paylaş
2 BİRİNCİLİK - 2 İKİNCİLİK - 2 ÜÇÜNCÜLÜK

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleniyor.

 

Bu yıl yarışmaya 3.849 farklı okuldan, toplam 43.530 öğrencinin hazırladığı 27.013 proje başvurusu alındı. Başvuruların ön değerlendirmeleri, 12 bölge merkezinde yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen 1.440 projenin sahibi öğrenciler, 3-4 Nisan 2023 tarihleri arasında 12 bölgede eş zamanlı olarak çevrim içi sunumlara katılarak projelerini jüri üyelerine anlattı. Okyanus Koleji lise öğrencileri de, TÜBİTAK Bölge Finalleri'nde; Biyoloji, Kimya, Fizik, Edebiyat, Tarih, Matematik, Sosyoloji ve Coğrafya alanlarında; yıl boyunca okullarında ve üniversitelerden aldıkları destekle hazırladıkları 15 Bilimsel Proje ile jüri değerlendirmelerine katıldı.

 

Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde görev yapan 432 akademisyen tarafından yapılan bölge aşaması proje değerlendirmeleri sonucunda 216 proje Bölge Birinciliği, 144 proje Bölge İkinciliği ve 144 proje Bölge Üçüncülüğü olmak üzere toplam 504 proje sahibi öğrenci ödül kazandı.

 

Öğrencilerimiz; Edebiyat ve Kimya kategorilerinden 2 BİRİNCİLİK; Coğrafya ve Tarih kategorilerinden İKİNCİLİK; Fizik ve Coğrafya kategorilerinden 2 ÜÇÜNCÜLÜK olmak üzere toplamda 6 ödül alarak bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı.

 

Antalya Lara Okyanus Kolejleri öğrencimiz Tanem Çukurbağlı ve Canan Gökoğlu, Gülşen Kızıl danışmanlığında hazırladıkları “EDEBİ MAGAZİN DERGİSİ İLE SANATÇILARIMIZI TANIYALIM” adlı projeleri ile Edebiyat kategorisinde; Bahçeşehir Okyanus Kolejleri öğrencimiz Işıl Özuluğ ve Emir Tüte, Elif Tok danışmanlığında hazırladıkları “ATIK YAĞLARDAN ANTİBAKTERİYEL ETKİLİ KOROZYON ÖNLEYİCİ” adlı projeleri ile Kimya kategorisinde, 5-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan 54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması’nda sunarak Okyanus Kolejleri’ni ve bölgelerini temsil edecekler.

 

Türkiye genelinde en fazla proje çalışması yürüten ve her yıl çok sayıda proje ile Tübitak bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve destek veren başta BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye finallerinde yarışacak ve Okyanus Kolejleri'ni temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

 

 

KAMPÜS

DANIŞMAN

PROJE ADI

KATEGORİ

ÖĞRENCİ

ÖĞRENCİ

 

1

 

 

BAEŞEHİR

 

 

ELİF TOK

ATIK YAĞLARDAN ANTİBAKTERİYEL ETKİKOROZYON ÖNLEYİ

BOYA ELDESİ

 

 

KİMYA

 

IŞIL ÖZULUĞ

 

 

EMİR TÜTE

 

1

 

 

ANTALYA

 

GÜLŞEN

KIZIL

EDEBİ MAGAZİN DERGİİLE SANATÇILARIMIZI

TANIYALIM

 

 

EDEBİYAT

 

CANAN

GÖKOĞLU

 

TANEM

ÇUKURBAĞLI

 

 

2

 

 

 

 

 

ADANA

 

 

 

FUNDA MÜGE

UĞURDİL

YER FISTIĞI KABUĞUNUN TOPRAĞA KARIŞTIRILARAK SU TUTMA KAPASİTESİ VE EROZYONU AZALTMA

ÜZERİNE ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI

 

 

 

 

 

COĞRAFYA

 

 

 

 

ZEYNEP KIZILOVA

 

2

 

HALKALI

SERPİL KIRIŞTI

OSMANLIDA BİR DÜĞÜN GELENEĞİ ''NAHILLAR''

 

TARİH

SÜMEYYE KOYUNCU

MEHMET A

ARTAN

 

 

3

 

 

 

İNCEK

 

ÖZLEM ULUPINAR ATAY

ŞEHİR PEYZAJLARINDA KULLANILAN İSTİLACI TLERİN EKONOK

VE EKOLOJİK ETKİLERİ: ANKARA ÖRNEĞİ

 

 

 

COĞRAFYA

 

SELİN LEYLA ŞİŞMAN

 

 

SITKI EREN ASLAN

 

3

 

 

ANTALYA

 

NİHAL TUTKUĞ

DUYAMADIĞIMIZ SESLER BİZE NELER

FISILDIYOR?

 

 

FİZİK

MERT GÜRAY

KIZILOK

HASAN EFEHAN

DENİZKUŞU

 


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
08 Nisan 2023, Cumartesi 09:01
Okunma
:
2.628 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları