Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bahçeşehir Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi Öğrencilerimiz Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
Bahçeşehir Okyanus Koleji Fen ve Proje Lisesi Öğrencilerimiz Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması’nda TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ
  • Paylaş
Türkiye’deki ilk Living Lab olma özelliğini taşıyan Başakşehir Living Lab ve Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenmekte olan 8. Başakşehir İnovasyon Yarışması Ödül Töreni 16 Aralık 2021 tarihinde gerçekleşti.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende ortaokul, lise, üniversite ve öğretmen/öğretim kategorilerinde 58 şehirden 694 proje içerisinden seçilen 30 finalist proje içerisinden ilk 3’e giren projeler ödüllendirildi.

Okyanus Koleji BARGEM çalışmaları kapsamında Bahçeşehir Okyanus Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 12. Sınıf öğrencilerimiz Zeynep Sena Girgin ve Melih Emre Güney, Kimya öğretmenleri Elif Tok eşliğinde hazırladıkları “Atık Maskelerin Antibakteriyel Sabuna Yolculuğu” isimli projeleri ile lise kategorisinde Türkiye Üçüncüsü oldular.

Pandemi döneminde 11. Sınıftayken çalışmalarına başlayan öğrencilerimiz, yeni bir atık olantek kullanımlık maskelerin yaratmış olduğu çevre kirliliğine çözüm bulmak amacıyla projelerini gerçekleştirdiler. Çalışmalarını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Çevre Mühendisliği laboratuvarlarında akademik destek alarak yürüten öğrencilerimiz öncelikle atık olarak ortaya çıkan maskeleri oksijensiz ortamda piroliz işlemi ile yakarak aktif karbon elde ettiler. Elde ettikleri aktif karbonumikrobiyal açıdan analiz öğrencilerimiz son ürün olarak bu aktif karbonu kullanarak antimikrobiyal özellikte sabun elde ettiler. Böylece insan sağlığına zararlı bir atık olan kullanılmış maskeleri insan sağlığı için faydalı hijyenik bir sabun olarak doğaya kazandırmış oldular.

Bu inovatif çalışmaları sayesinde derece alan ekibimizi tebrik ediyor, onlara destek olan BARGEM ekibine ve akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz. 
 


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
16 Aralık 2021, Perşembe 16:57
Okunma
:
1.268 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları