Tek Ders Bursluluk Sınavı sonuçları

OKYANUS KOLEJİ

Okyanus'ta Bursluluk

OKYANUS’TA BURS

Okyanus Kolejleri'nde Kimler "Burslu Eğitim" Alabilir?

1- TEOG(Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavında başarılı olanlar - (Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Ortak Sınavlarda yüksek puan alan öğrenciler)

2- Bilim-Sanat Alanlarında Ulusal veya Uluslararası Başarı Gösteren - (Bilim-Sanat Alanında ulusal veya uluslararası yarışmalarda ilk üç dereceye giren öğrenciler)

3- Takım ve Bireysel Spor Dallarında Başarılı Olanlar - (Okyanus Koleji Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olarak faal olduğu branşlardan birinde ve Okyanus Kolejleri'nde eğitim aldığı sırada katıldığı federasyon turnuvalarında, bireysel veya takım sporlarında Türkiye çapında ilk üç derece arasında yer alan öğrenciler)

4- Şehit ve Gazi Çocukları - - (Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kanunu gereği, Yönetim Kurulu’nun tahsis ettiği kontenjan oranlarında)

5- Okyanusta Bursluluk Sınavı’nda Başarılı Olanlar - (Okyanus Kolejleri'nin her yıl düzenlediği Okyanus Bursluluk Sınavları' na katılarak okullarımız tarafından belirlenmiş puanları alan Öğrenciler)

OKYANUSTA BURSLULUK SINAVI (OBS)

OBS(Okyanus Kolejleri Bursluluk Sınavı) : Okullarımızda 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda burslu öğrenim görmek isteyen öğrencilerin yeterli öğrenme düzeyine sahip olma derecesini tespit etmeyi amaçlayan sınavdır. Bu doğrultuda sınav kapsamında yer alan derslerden sınav tarihine kadar kazanılmış olması beklenen kritik davranışların kazanılıp kazanılmadığı yoklanır. Sınıf düzeylerine göre sınav kitapçıklarında yer alan dersler ve bu derslerden yer alacak soru sayıları aşağıdaki tablolarda belirtilmiştir.

OKYANUS KOLEJLERİ AVCILAR KAMPÜSÜ
FEN VE PROJE LİSESİ’NDE BURSLU EĞİTİM

Avcılar Okyanus Koleji Fen ve Proje Liseleri'nde burslu eğitim imkânından yararlanmak için 8. Sınıf TEOG(Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) yerleştirme puan sonucuna göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan yerleştirme listesinde tercih edilmesi gerekmektedir.

Okyanus Kolejleri' nin Fen ve Proje Liseleri programından %100 Eğitim bursu alabilmek için 476 ve üzeri Sınav Puanı'na sahip olmak gerekir. Öğrencilerimiz internet üzerinden Anadolu ve Fen Lisesi tercihlerini yapmadan Avcılar Okyanus Fen ve Proje Lisesi'ne müracaat etmeleri halinde, Okul Yöneticilerimiz, öğrenci ve velilerimizi Fen ve Proje Lisemiz' in başarıları, eğitim sistemi ve %100 burs imkânları konusunda bilgilendireceklerdir. Ortak Sınavlar Sonuçlarına göre öğrenciler için 3 çeşit puan hesaplanmaktadır.

1-Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puan Ortalaması(AOSP) (Okul başarısının katılmadığı yalnızca ortak sınavlardan elde edilen puan)
2-Yılsonu Başarı Puan Ortalaması (Okulda yapılan yazılı yoklamalar sonucunda elde ettiği puan türü)
3- Yerleştirmeye Esas Puan (YEP): Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı Ortalaması ile Yılsonu Başarı Puanının ortalamasıdır.
Okyanus Kolejleri Avcılar Kampüsü Fen ve Proje Lisesi’ne burslu öğrencilerin belirlenmesinde Ortaöğretime Yerleştirme Esas Puanı (YEP) ölçüt kabul edilmektedir.

Not:

• Kontenjanların dolması halinde müracaat sırası ve tarihi dikkate alınacaktır.
• Burslar 4 yıllık eğitim süresi için geçerlidir

Fen ve Proje Lisesi için 8. Sınıf YEP
(Yerleştirme Esas Puanı)
Burs Oranı
476 ve Üzeri % 100
466 – 475 Puan % 85
451 – 465 Puan % 75
441 – 450 Puan % 60
430 – 440 Puan % 50

OKYANUS KOLEJLERİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ (BAHÇEŞEHİR ve SANCAKTEPE)'DE BURSLU EĞİTİM

Okyanus Kolejleri Bahçeşehir/Sancaktepe Güzel Sanatlar Lisesi’nde burs imkanlarından yararlanabilmek için;

• Resim ve Müzik bölümleri için her yıl Mayıs ayında düzenlenen Resim ve Müzik Yarışması'nda seçici kurulun belirlediği kriterlerde dereceye girmek,
• Yukarıdaki özellikleri taşıyan öğrencilere Okyanus Kolejleri Bahçeşehir/Sancaktepe Güzel Sanatlar Lisesi’nde %25 ile % 100 arasında eğitim bursları verilmektedir.

OKYANUS KOLEJLERİ ANADOLU LİSELERİ'NDE BURSLU EĞİTİM

Anadolu Liselerimiz' de burslu eğitim imkânından yararlanmak için 8. Sınıf AOSP nin (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puan Ortalaması)330 puan ve üzeri olması gerekir. 330’dan 651’e kadar puana sahip öğrencilere %10'dan - %85'e varan oranlarda burs indirimi yapılmaktadır. Okyanus Kolejleri' nin Anadolu Liseleri programından %100 Eğitim bursu alabilmek için 651 ve üzeri Sınav Puanı'na (SP) sahip olmak gerekir. Sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 30 gün boyunca ön kayıtlar devam etmektedir. Ağustos ayı başından itibaren ise , okullarımız için tahsis edilen kontenjan sayısınca, %100 Eğitim bursu kazananların kayıtları; ilk müracaat eden öğrenciler arasından seçilmektedir. Öğrenci velilerimiz, şayet isterlerse sınav sonuçlarını beklemeden okulumuzun erken kayıt kampanyalarından da yararlanarak öğrencilerinin ön kayıtlarını şimdiden yaptırabilirler. Açıklanan sınav sonuçlarına göre kazanılmış bursları Eylül ayı başında indirim yapılarak kesinleştirilir.

Okyanus Kolejleri Anadolu Liseleri için burslu öğrencilerin belirlenmesinde Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puan Ortalaması(AOSP) ölçüt kabul edilmektedir.

Not:
• Kontenjanların dolması halinde müracaat sırası ve tarihi dikkate alınacaktır.
• Burslar 4 yıllık eğitim süresi için geçerlidir.

Anadolu Lisesi için 8. Sınıf AOSP
(Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puan Ortalaması)
Burs Oranı
651 ve Üzeri % 100
651 – 621 Puan % 85
620 – 591 Puan % 75
590 – 551 Puan % 60
550 – 511 Puan % 50
510 – 471 Puan % 40
470– 431 Puan % 30
430 – 391 Puan % 20
390 – 330 Puan % 10

TEOG SONUÇLARINA GÖRE BURSLULUK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ...

Okyanus'ta Bursluluk

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın.

• Cevabını bulamadığınız sorunuz var mı?
  • Buraya eklenmesini istediğiniz konu var mı?
  • Fazlalık olduğuna inandığınız bölüm var mı?
  • Bu bölümün metni açıklayıcı mı?
  • Görsellik sizi tatmin etti mi?
Genel Müdürlük : Talat Paşa Cad. Yeşil Irmak Sok. No:1
Esenkent - İSTANBUL
Okyanus Kolejleri, Okyanus Holding Kuruluşudur.
Galaksi Reklam Ajansı