Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Öğrencileri Başarıya Doymak Bilmiyor
Okyanus Öğrencileri Başarıya Doymak Bilmiyor
  • Paylaş
BARGEM Birimi Danışmanlığında Okyanuslu Öğrenciler; Dilara Aydın ve Loran Arslan Biyoloji Alanında Marmara Bölge 1.si Olurken, Kimya alanında ise, Onur Ezgi Gezen 3. Oldu. Öğrencilerimiz Türkiye Finallerine Katılacaklar.

Okyanus Kolejleri, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu)  47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda finale kaldığı 23 projesiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da proje çalışmalarındaki başarısını sürdürmeye devam ediyor.

TÜBİTAK Avrupa Yakası Bölge Finalleri, bu yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde 22-25 Mart 2016 tarihleri arasında yapıldı. 

Yarışmaya bu yıl Marmara bölgesinden 1288 öğrencinin hazırladığı toplam 649 proje başvuru yaptı. Her bölgede toplam 100 projenin seçildiği yarışmada; Okyanus Kolejleri öğrencileri Bilgisayar, Fizik, Sosyoloji, Coğrafya, Kimya, Biyoloji, Tarih, Psikoloji, Matematik ve Edebiyat olmak üzere 10 farklı alanda hazırladıkları toplam 23 proje ile  bölge sergisinde, 3 gün boyunca projelerini birçok ziyaretçiye ve akademisyenlere başarıyla anlattılar.

3 gün süren yoğun sunumların ardından 25 Mart 2016 tarihinde ödül töreni gerçekleştirildi. Dilara Aydın ve Loran Arslan Biyoloji alanında Marmara Bölge 1.siOnur Ezgi Gezen Kimya alanında  Marmara Bölge 3.sü oldular. 

Okyanus Kolejleri Biyoloji Kategorisinde Bölge 1.si

Kemerburgaz Okyanus Koleji öğrencilerinden Dilara Aydın ve Loran Arslan danışmanları Ayşe Gül Demirel eşliğinde biyoloji alanında gerçekleştirdikleri “Propolis ve Zerdeçalın Piliç Embriyolarında Damarlanma ve Gelişme Üzerine Etkilerinin Araştırılarak Kanser Tedavisine Katkısının Belirlenmesi” adlı projeleri ile Marmara Bölge Finallerine katılan 14 proje arasından 1. oldular. Okyanus Kolejleri'ni Ankara Türkiye finallerinde temsil edecekler.

 

Kimya Kategorisinde Marmara Bölge 3.sü

Beylikdüzü Okyanus Koleji öğrencilerinden Onur Ezgi Gezen danışmanı Hayriye Genişel eşliğinde kimya alanında gerçekleştirdiği“Pektinli Filmler” adlı projeleri ile Marmara Bölge Finallerine katılan 10 proje arasından 3. oldu.

Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik eder, Ankara’da Okyanus Kolejleri'ni temsil edecek öğrencilerimize başarılar dileriz.


Haber
:
Kuzey Kayahan SARAN
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Alp Aslan
Tarih
:
05 Nisan 2016, Salı 00:00
Okunma
:
8.455 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları