Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Herkes Öğrenebilir Ama Herkes Aynı Şekilde Öğrenmez
Herkes Öğrenebilir Ama Herkes Aynı Şekilde Öğrenmez
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri olarak nihai hedefimiz öğrencilerimizin Öğrenmeyi Öğrenmeleridir. Öğrenme hayat boyu devam eder ve her an gerçekleşebilir. Öğrenmeyi başkaları bizim yerimize asla yapamadığı gibi öğrenme tüm şartlar eşit dahi olsa her bireyde farklılık gösterir. Her insan öğrenebilir ama herkes aynı şekilde öğrenmez.

Kimi insanlar dinlediğini unutmazken kimileri izlediğini, yaptığını unutamaz.  Tüm insanlar öğrenebilir mantığıyla yapılmaya başlanan araştırmalar göstermiştir ki her insan kendi karakteristik yapısına uygun şekilde öğrenme gerçekleştirir. Her bireyin kendine özel güçlü yanları vardır önemli alan bu alanları keşfetmektir. Gördüğünüz gibi her bireyin kendine has öğrenme stili mevcuttur. Baskın öğrenme stilimiz zamanla daha da baskınlaşabilir ya da farklı öğrenme stillerinde kendimizi geliştirebiliriz.

Öğrenme stilleri kavramı ilk defa 1960 yılında Rita Dunn tarafından ortaya atılmıştır. "Herkes öğrenebilir." ilkesinden hareket eden Dunn&Dunn Öğrenme Stilleri Modeli, eğitimcilere, öğrencilere, anne-babalara kapsamlı ve uygulanabilir bilgiler sunmaktadır. Rita Dunn, " herkesin en iyi öğrendiği yolu bulup o yolu açmak ve o yolda ilerlemesini sağlamak için kullandığı yöntemlerin bütünü olarak " şeklinde öğrenme stillerini tanımlamıştır.

Ortaokul Rehberlik Birimi olarak öğrencilerimizin baskın öğrenme stilini keşfedebilmek amacıyla Öğrenme Stilleri Testi Kasım-Aralık ayı boyunca tüm öğrencilerimize uygulanmıştır.Uyguladığımız envanter sonucunda öğrencilerimizin baskın öğrenme stillerini öğrenme fırsatı bulduk. Ayrıca Kişisel Gelişim dersimizde öğrencilerimize nasıl daha iyi öğrenebilecekleri hakkında bilgiler verdik.Bu bağlamda sizler de çocuğunuzun baskın öğrenme stilinin farkında olarak çocuğunuzun çalışmalarını daha verimli ve ilgisini çekecek şekilde yapma fırsatı bulmasını sağlayabilirsiniz.

Her bir öğrenme stili için kapsamlı bilgi almak amacıyla dosyayı inceleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.


Haber
:
Yıldız ÖZGÜR GÜREL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
11 Ocak 2021, Pazartesi 16:46
Okunma
:
853 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları